Milošas Karadaglićius – roko žvaigždės ir klasikinės elegancijos įsikūnijimas. Šiuo deriniu jis žavi milijonus klausytojų visame pasaulyje,o aukščiausiu meistriškumu – muzikos kritikus. To įrodymas – ne tik prestižinių Classic BRIT Awards laurai, bet ir pirmosios vietos pasaulio albumų topuose. Vienas iš daugelio sėkmės pavyzdžių – Blackbird-The Beatles album, įrašytas garsiojoje Abbey Road Studio, bendradarbiaujant su džiazo legenda Gregoriu Porteriu, dainininke Tori Amos, sitaro superžvaigžde Anoushka Shankar ir kt.

Prieš kelerius metus patyręs rimtą rankų traumą, bet sėkmingai grįžęs į sceną, atlikėjas skambins visų laikų gražiausią ir populiariausią koncertą klasikinei gitarai Concierto de Aranjuez. Beje, šis kūrinys tapo M. Karadaglićiaus vizitine kortele ir pelnė jam „Aranchueso karaliaus“ (The Sunday Times) titulą. Pateikiama ne viena versija, kas įkvėpė kompozitorių Joaquiną Rodrigo jį parašyti – nuo Aranchuèso Karališkųjų rūmų grožio, Europoje tvyrančios karo šmėklos iki asmeninės dramos. Vis tik bendrai sutariama, jog tai nuostabiausia kelionė po Ispanijos gitaros kraštovaizdį, kur flamenko aistra susilieja su dvariškų šokių elegancija.

„Meilė iš pirmo garso“ – taip Milošas apibūdina akimirką, kai būdamas vaikas Juodkalnijoje pirmą kartą paėmė į rankas seną gitarą, kaupusią dulkes jo vaikystės namuose. Būdamas 16 metų, jis paliko gimtinę ir išvyko studijuoti į prestižinę Karališkąją muzikos akademiją Londone. Tuo metu jam tai prilygo skrydžiui į Marsą. Tačiau ryžtas pasiteisino – vos baigęs studijas, M. Karadaglićius žaibiškai išpopuliarėjo. Jo ankstyvieji albumai „Mediterraneo“ ir „Latino“ sulaukė milžiniško pasisekimo, o greta pasipylė kvietimai koncertuoti prestižinėse salėse bei didžiausiuose pasaulio festivaliuose.

Šiandien M. Karadaglić – Classic BRIT Awards, Echo Klassik Award laureatas bei, ko gero, daugiausiai muzikos kritikų epitetų pelnęs gitaristas: „karščiausias pasaulio gitaristas“ (The Sunday Times), „klasikinės muzikos herojus su gitara“ (The Telegraph), „klasikinės gitaros Dievas“ (The Times), „vienas įdomiausių ir komunikabiliausių šiuolaikinių klasikinės gitaros atlikėjų“ (The New York Times), „Aranchueso karalius“ (The Sunday Times). Po daugiau nei dešimtmetį trukusio bendradarbiavimo su Decca Classics ir Deutsche Grammophon, šiais metais jis prisijungė prie Sony Classical atlikėjų.

Išskirtinė asmenybė ir kūrinys, kurį pats solistas įvardija „šventuoju gitaros repertuaro graliu ir neišsenkančiu įkvėpimo šaltiniu“ – jau rugpjūčio 24 d. 19 val. Adomo Mickevičiaus bibliotekos vidiniame kiemelyje. Renginio trukmė 1 val. 15 min. (be pertraukos). Bilietus platina kakava.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją