Vaiduoklių biuras – tai skubios pagalbos skyrius žmonėms, kuriems teko susidurti su vaiduokliais. Čia rasite Elsą ir Kalį, kurie apie vaiduoklius ir vaidenimąsi žino beveik viską. Dabar į bėdą pateko Cukrinė Bela. Visi jos saldainių parduotuvės klientai dingo! Niekas nebenori pirkti vaiduoklio apkramtytų ir ant žemės numestų saldainių. Paslaptingos užuominos veda į virtuvę. Ar Elsa ir Kalis sugebės padėti Cukrinei Belai? Ar jai teks uždaryti saldainių parduotuvę?

„Vaiduoklių biuras“ – tai intriguojanti detektyvinė serija, kurią parašė trilerių meistrė Kristina Ohlsson, nuotaikingas iliustracijas sukūrė Moa Wallin. „Paslaptingos saldainių pabaisos byla“ – antroji šios kvapą gniaužiančios serijos, skirtos 6–9 metų skaitytojams, dalis. Knygą į lietuvių kalbą vertė Virginija Jurgaitytė.

Švedų rašytoja Kristina Ohlsson (g. 1979) gyvena Stokholme, yra studijavusi politikos mokslus ir krizių valdymą. Kadaise ji dirbo kovos su terorizmu pareigūne ir analitike Švedijos slaptojoje tarnyboje ir Užsienio reikalų ministerijoje, o nuo 2012 m. visą dėmesį ji skiria rašymui, už savo kūrybą Švedijoje pelniusi ne vieną apdovanojimą. Parašiusi tokias istorijas kaip „Stiklo vaikai“, „Sidabrinis vaikas“, „Akmeniniai angelai“ ir nuotykių romaną „Hester Hilo paslaptis“, K. Ohlsson priklauso detektyvų kūrėjų elitui, nuo jos knygų negali atsiplėšti ne tik Švedijos vaikai.

„Visi mano personažai yra fiktyvūs – mano žiniomis, nė vienas iš jų neegzistuoja realiame gyvenime. Savo personažų iš anksto neplanuoju. Aš tiesiog pradedu rašyti ir kurti veikėjus po vieną, kai jie atsiranda istorijoje. Rašau tam, kad linksminčiau – savo skaitytojus ir save. Na, o gero rašymo raktas yra skaitymas – jei neskaityčiau daug knygų, neįsisavinčiau kalbos ir rašymo įgūdžių, reikalingų gerai istorijai sukurti“, – atvirauja švedų rašytoja.

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla yra išleidusi šios autorės įspūdingąją „Monstrų trilogiją“, knygas „Zombių karštinė“, „Vilkolakio paslaptis“, „Mumijos mįslė“, „Apleistosios pilies paslaptis“ ir serijos „Vaiduoklių biuras“ pirmąją knygą „Šiurpiojo šešėlio byla“.

Siūlome paskaityti knygos ištrauką

Saldainių vaiduoklis nori to paties, ko ir kiti vaiduokliai. Jis mėgina kažką pasakyti. Todėl reikia TIKSLIAI išsiaiškinti, ką vaidendamasis valgo vaiduoklis. Tai labai svarbi užuomina.

– Vaiduokliui patinka Mocarto rutuliukai, – praneša Elsa. – Ir Antono Bergo saldainiai.

Mergaitė parodo nuotraukas.

– Mocarto rutuliukai man labai patinka! – sušunka senelis Nikodemas. Juose yra nugos, marcipano ir šokolado. Tobula!

– Štai kaip, – tarsteli Kalis.

Nuga jo nežavi.

Senelis Nikodemas toliau apžiūrinėja nuotraukas.

– Nieko sau, – taria jis. – Ir marcipaniniai paršiukai.

Kalis užsirašo:

Mocarto rutuliukai

marcipaniniai paršiukai

Antonas Bergas

Jie vis galvoja, galvoja. Žiūri į nuotraukas. Staiga Elsa pamato, kas parašyta ant Antono Bergo dėžutės.

Marcipaniniai sausainiai.

– Vėl marcipanas, – sako Kalis.

Senelis Nikodemas patenkintas linkteli.

– Na matai. Parduotuvėje yra tūkstančiai saldainių rūšių. Tačiau vaiduoklis nori tik marcipano... Dabar privalote išsiaiškinti, kodėl.

Elsa ir Kalis skaito toliau.

Taip pat svarbu pagalvoti apie tai, ką vaiduoklis daro. KAIP jis vaidenasi? Ar jis žaidžia su saldainiais? Ar palieka pėdsakų? SEKITE PASKUI SALDAINIUS!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją