Skelbiama, jog per dvejus metus LDM savo rinkinius papildė daugiau nei 2 tūkstančiais meno eksponatų.

Beje, apie 700 jų sudaro Lietuvoje ir užsienyje kūrusių ir tebekuriančių dailininkų, jų artimųjų, privačių asmenų dovanoti vaizduojamosios ir taikomosios dailės kūriniai, liaudies meno dirbiniai, fotografijos, dokumentai, spaudiniai.

Daugiau nei tūkstantis eksponatų - muziejinės vertybės, perduotos kitų institucijų - Lietuvos banko, Literatūros ir meno archyvo.

Savo lėšomis LDM iš autorių ir kolekcininkų nupirko 73 eksponatus.

Iš Kultūros ministerijos paskirtų lėšų muziejaus rinkinių gausinimo programai įsigyta 86, o iš Vyriausybės skirtų papildomų pinigų - 26 eksponatai.

Pranešama, jog parodoje Radvilų rūmuose eksponuojami šiuolaikinių Lietuvos dailininkų ir fotografų kūriniai, ateityje tapsiantys Nacionalinės dailės galerijos parodų ir nuolatinių ekspozicijų pagrindu.

„Dar teberekonstruojamai Nacionalinei dailės galerijai LDM siekia sukaupti vertingą 20 amžiaus antros pusės Lietuvos dailės rinkinį ir jį praturtinti eksperimentiniais, novatoriškais dailininkų darbais“, - rašoma Dailės muziejaus pranešime.

Skelbiama, jog muziejus nuolat papildo ir 10-jo dešimtmečio dailės kolekciją, pristatančią kūrybos pokyčius Lietuvoje po Nepriklausomybės atkūrimo, atsivėrus sienoms ir ryšiams su užsienio daile.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją