Prie molberto – pasimatymas su savimi

Tapymas, neslėpė ji, – vienas didžiausių gyvenimo džiaugsmų: „Vieni darbai yra ryškesni, šviesesni, plastiškesnių linijų, prisotinti smulkių detalių, kituose dominuoja aštresnės formos, grubesnės figūros ir tamsesnės spalvos, bet visi darbai yra tarsi dalis manęs. To, ką mačiau, girdėjau, patyriau. Man atrodo, kad jie įvairūs, kaip ir mūsų visų gyvenimai. Dėl tos pačios priežasties man artimesnė ir įdomesnė yra abstrakcija, simboliai, vaizdiniai, asociacijos, kurias kiekvienas pajuntame, pamatome ir interpretuojame savaip – vėl gi, kaip ir gyvenime.“

Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, L. Kukučionienė gimė 1964-aisiais, Valkininkuose, kuriuos supa gamtos turtais garsėjančios Dzūkijos girios bei raistai.

„Manau, kad ne vieną kūrėją įkvėpusios gimtojo krašto apylinkės bei mažiau kam žinomas, bet itin vertingas Valkininkų medinės architektūros lobynas ir buvo mano pirmieji dailės mokytojai, mokę spalvų, formų bei faktūrų“, – svarstė kūrėja.

Ji pasakojo augusi šeimoje, kurioje polinkis į kūrybą, piešimą, dailę buvo būdingas daugeliui – tad savo vaikystės pomėgiu piešti namiškių nei stebinusi, nei išsiskyrusi iš kitų.

„Augindami mus, du brolius ir dvi seseris, tėvai daugiausiai dėmesio skyrė mokydami mus darbštumo, atsakomybės, padorumo, dėmesio bei pagarbos žmonėms. Esu jiems už tai labai dėkinga, nes tai ir liko pagrindinėmis gyvenimo vertybėmis“, – šiltų žodžių artimiesiems negailėjo menininkė.

Šeima paskatino ir palaikė

1983 metais įstojusi į Vilniaus kooperacijos technikumą sostinėje pasiliko iki pat dabar. Šeima, sūnaus bei dukters gimimas, namai, darbas ilgus metus neleido rasti laiko savo pomėgiui, bet tą vidinį balsą su metais, kaip tikino L. Kukučionienė, ji girdėjusi vis labiau.

„Didžiausias ačiū, vyrui ir vaikams, kurie paskatino ir palaikė, kai leidau sau vėl tapti mokine ir 1992 metais pradėjau studijas Vilniaus dailės mokykloje, o vėliau baigiau ir kitus dailės meno paslaptis leidusius pažinti mokslus“, – dėkojo šeimai tapytoja.

L. Kukučionienės paroda „Harmonijos pasaulis“ Sostinės Pylimo galerijoje vyks iki rugsėjo 3 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją