Prieš metus išmontavus P. Cvirkos paminklą, aikštė tarp Pylimo ir Pamėnkalnio gatvių iki šiol netraukė miestiečių – buvo nepatogi judėjimo negalią turintiems žmonėms, taip pat tėvams su vaikiškais vežimėliais, dviratininkams. Kūrybinių dirbtuvių metu pateikta įvairių pasiūlymų, kas galėtų atsirasti šioje erdvėje – atvira vasaros skaitykla, vieta aktyviam laisvalaikiui, sportui, kūrybai, lauko kavinės. Daugelis šių pasiūlymų ir bus įgyvendinti.

Tvarkymo darbus atlieka įmonė „Grinda“. Skvere jau statoma nemaža scena, įrengiamas apšvietimas. Aikštėje pastatyta ir kilnojamųjų tualetų, papildomų šiukšliadėžių, nauji dviračių stovai. Prie laiptų netoli viešojo transporto stotelės įrengiama nuovaža žmonėms, turintiems individualių poreikių, tėvams su vaikiškais vežimėliais, dviračiais. Skvere tvarkoma veja.

Pirmasis renginys numatytas rugpjūčio 18–21 d. – į skverą kvies vietos bendruomenės festivalis „Coexist“.

Nauja scena galės naudotis miestiečiai, organizacijos, pateikusios prašymą ir renginį suderinusios su miesto savivaldybe.

Skverą 1959 m. suprojektavo Vladislovas Mikučianis. Teritorija praėjusiais metais buvo įtraukta į saugomų vertybių sąrašą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją