Klasikinę muziką virtuoziškai grojantys ukrainiečiai koncertuos Vilniuje, Kaune, Palangoje, Panevėžyje, Utenoje, Alytuje, Kėdainiuose, Jonavoje, Telšiuose, Mažeikiuose, Pakruojyje, Birštone, Biržuose, Žiežmariuose, Sintautuose ir Zapyškyje.

Koncertiniame ture yra numatyti trys išskirtiniai koncertai, kuriuose duetas gros drauge su dirigento Vytauto Lukočiaus vadovaujamu VDU kameriniu orkestru – rugpjūčio 14 d. Palangos Kurhauzo koncertų salėje, rugpjūčio 24 dieną Ukrainos Nepriklausomybės dienai skirtame koncerte Kauno Rotušės aikštėje ir rugpjūčio 29 d. šv. Kotrynos bažnyčioje, Vilniuje.

Koncertų metu klausytojai galės išgirsti ukrainiečių kompozitorių M. Skoriko, I. Levitskio, M. Ekmano bei M. Lysenko kūrinius, žymių klasikų J.S.Bacho ir A. Vivaldžio kūrybą, virtuoziškai atliekamas hebrajiškas melodijas bei muziką iš kino filmų.

Specialiai šiam koncertiniam turui jaunosios kartos kompozitorius Jievaras Jasinskis parašė kūrinį smuikui, bajanui, šofarui ir kameriniam orkestrui „Malda už taiką“.

Smuiko ir bajano virtuozų iš Ukrainos „YeS Duet“ turą Lietuvoje dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba, prie šio projekto įgyvendinimo prisideda miestų savivaldybės, kultūros centrai, muziejai bei krikščioniškos bendruomenės bei visuomeninės organizacijos.

„YeS Duet“ – tai instrumentinis duetas iš Ukrainos, kuriame groja du Mukačevo valstybinio universiteto (Užkarpatės sritis, Ukraina) dėstytojai – bajanistas Jevgenijus Musijetsas (Євгеній Мусієць) ir smuikininkas Serhijus Dobošas (Сергій Добош).

Per penkerius gyvavimo metus kolektyvas surengė daugybę koncertų gimtojoje Ukrainoje, 5 kartus koncertavo Izraelyje, 4 kartus Suomijoje ir Baltijos šalyse, taip pat Vokietijoje, Lenkijoje ir Slovakijoje. Duetas yra įrašęs dvi kompaktines plokšteles: „Life-bringer“ ir „From Dark to Light“, o specialiai koncertiniam turui Lietuvoje yra išleista kompaktinė plokštelė „Prayer for Peace“, kurioje skamba gražiausi anksčiau išleistuose albumuose įrašyti kūriniai.

Jevgenijus Musijetsas (Євгеній Мусієць) yra penktos kartos bajanistas. Dar būdamas 4 metų berniukas, jis pradėjo mokytis groti pas savo senelį, o 5 metų jau pasirodė scenoje. Pirmąjį solinį koncertą Jevgenijus grojo būdamas 7 metų. Baigė Užgorodo muzikos koledžą.

Aukštąjį išsilavinimą (bakalauro ir magistro laipsnius) įgijo Mukačevo valstybiniame universitete. Daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų bei festivalių laureatas. Įrašė kompaktinę plokštelę „Revelation“. Vedęs, su žmona Alena augina dukrą.

Smuikininkas Serhijus Dobošas (Сергій Добош) – baigė specializuotą gabių vaikų mokyklą Lvove. Po to įgijo aukštąjį išsilavinimą Lvovo nacionalinėje muzikos akademijoje.

Mokytis groti smuiku pradėjo būdamas 8 metų. 9 metų grojo pirmąjį rečitalį, o jau būdamas 15 metų koncertavo Lvovo filharmonijoje su simfoniniu orkestru.

Grįžęs namo į Mukačevą, pradėjo plačią kultūrinę veiklą, grojo daugybėje koncertų, televizijos laidose, sukūrė Mukačevo styginių kvartetą ir styginių kamerinį orkestrą. Be muzikos, jis parodė gebėjimus kaip estrados artistas, taip pat išleido poezijos ir esė rinkinį „Skirta ieškantiesiems“ (ukrainiečių kalba).

Daugiau informacijos apie smuiko ir bajano virtuozų iš Ukrainos „YeS Duet“ koncertinį turą Lietuvoje ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją