Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, Kauno menininkų namų kiemelyje įvyks pirmoji simpoziumo dalis – „Feministinis miestas“.

Dviejų valandų trukmės dirbtuvėse, bus aiškinamasi, kas yra ir ko reikia, kad miesto erdvės atitiktų jose veikiančių, gyvenančių ar dirbančių žmonių poreikius? Šią unikalią pažintį su miestu ir jo erdvėmis rengia urbanistikos ekspertė Blanca Valdivia Gutiérrez.

Blanca Valdivia Gutiérrez yra Katalonijos technikos universiteto urbanistikos mokslų daktarė, urbanistinių erdvių planuotoja. B. V. Gutiérrez daugiausia dėmesio savo darbuose skiria feministiniam urbanizmui, jos tyrimo objektai – sveikatos priežiūros ir miesto aplinkos. B. V. Gutiérrez taip pat yra „Col·lectiu Punt 6“ narė.

„Col·lectiu Punt 6“ yra architekčių, sociologių ir urbanisčių kooperatyvas iš Ispanijos, turintis daugiau nei 16 metų ir daugiau nei 400 projektų patirties valstybiniu, tarptautiniu ir vietiniu lygmeniu.

Renginio „Feministinis miestas“ organizatorė, Kauno menininkų namų kultūrinės veiklos koordinatorė Agnė Bagdžiūnaitė džiaugiasi, kad pavyko pakviesti narę iš kolektyvo „Col·lectiu Punt 6“, kuris labai daug prisideda prie Barselonos miesto viešųjų erdvių transformacijos ir ypač daug dėmesio skiria žaliosioms miesto zonoms, patogesniam poilsiui ir darbui mieste.

„Blanca Valdivia Gutiérrez vedamų dirbtuvių metu nemažai sužinosime apie viešųjų erdvių darnaus dalijimosi svarbą mūsų bendram sugyvenimui ir net mūsų sveikatai gyvenant mieste,“ – dalinosi simpoziumo koordinatorė Agnė.

Organizatorė tikisi, kad pirmoji simpoziumo dalis bus ypač įdomi tiems, kurie nori atrasti ir pažinti urbanistines erdves iš kitos perspektyvos, permąstyti jas per savo pačių poreikius ir būtį.

Antrosios simpoziumo „Kritinė indukcija“ dalies renginys „Kultūros centras“ įvyks jau rugpjūčio 19 dieną. Jo metu bus kalbama apie miesto erdves, kurios vykdo įvairialypę kultūrinę veiklą: nuo daržininkystės iki spaustuvės. O trečiojoje ir pačioje gausiausioje simpoziumo dalyje „Menas liaudžiai“ visas dėmesys bus skiriamas tiek estetiškai, tiek socialinei miesto erdvių funkcijai.

„Kritinė indukcija“ yra „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos „Modernizmas ateičiai“ dalis. Daugiau informacijos apie simpoziumą bei kitus programos „DeMo“ renginius galite rasti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją