David Ding visą gyvenimą mylėjo Škotijos aukštikalnes, vieną iš paskutiniųjų tikrai laukinių Jungtinės Karalystės regionų. Įkvėptas tokių rašytojų kaip Robertas Louisas Stephensonas (Robert Louis Stephenson), ekscentriškų alpinistų ir fotografų, tokių kaip Hamišas Brownas (Hamish Brown) ar Williamas Arthuras Poucheris (William Arthur Poucher), jis vis iš naujo leidosi iš pietų Anglijos lygumų netoli Londono, kad pats atrastų didingą Aukštumų grožį.

Škotijos aukštikalnėse vaikščiojimo pėsčiomis iššūkiai yra legendiniai – nuo alinančio karščio vidurdienį iki ledinio horizontalaus lietaus ir gūsingo vėjo po kelių valandų.
David Ding, paroda galerijoje "Gamta ir kultūra"

Dar vienas įkvėpimo šaltinis buvo iš naujo atrastos fantastiškos Anselio Adamso (Anselm Adams) fotografijos, atspindinčios didingus Šiaurės Amerikos kraštovaizdžius.

Eglūnas Židonis žavią Aukštaitijos miškų ir pelkių gamtą fotografuoja beveik prie pat savo namų slenksčio. Beveik nebūna dienos, kad anksti ryte ar vakare, bet kokiu oru, šviečiant saulei ar sningant, jis nebūtų su fotoaparatu ir neįamžintų Lietuvos kraštovaizdžio grožio nuotaikingose nuotraukose.

Jo nuotraukos verčia norėti patiems leistis į kelionę ir grožėtis Šiaurės Lietuvos gamtos nuotaikomis: kvapą gniaužiančia pelkių tyla, lietumi permirkusiais miškais, ežerų ir vingiuotų upių pakrančių gyvūnija bei augalija.
Eglūnas Židonis, paroda galerijoje "Gamta ir kultūra"

Santūrus ir kuklus fotografas savo įspūdžiais dalijasi socialiniame tinkle „Facebook“, tačiau neatskleidžia tikslios savo mėgstamų vietų vietos. Jo nuotraukų gerbėjai skaičiuojami tūkstančiais, o mes didžiuojamės galėdami savo galerijoje parodyti jo paties sudarytą fotografinių įspūdžių rinkinį.

Pasinaudokite galimybe asmeniškai susitikti su abiem kraštovaizdžio fotografais per parodos atidarymą šeštadienį, rugpjūčio 13 d.

Paroda „Škotijos aukštikalnės Aukštaitijos pelkės | Scottish Highlands Highland moors“ galerijoje „Gamta ir kultūra“ Laukagalyje (Laukagalio k. 9, Labanoro sen.) vyks iki rugpjūčio 28 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją