„Vis dažniau ir dažniau sulaukdavome klausimų, kada Kaune rodysime „Kino pavasario“ filmus po atviru dangumi“, – pasakoja festivalio vykdomasis direktorius Konradas Kazlauskas. – Žmonės juokaudami sakydavo, kad pavargo žiūrėti į draugų nuotraukas, kuriose matyti, kokia ypatinga, vasariška atmosfera tvyro Vilniuje vykstančių seansų metu ir nori patys įsitikinti, ar visi pozityvūs atsiliepimai yra pagrįsti. Todėl šiemet kartu su pagrindiniu projekto partneriu „Telia“ nusprendėme ilgiau nebelaukti – „Vasaros kinas“ pagaliau atvyksta į Kauną ir bus miestiečių pamėgtoje vietoje – Kauno pilies amfiteatre“.

Renginio metu bus rodomi trys „Kino pavasario“ filmai. Jaukią šeštadienio popietę pradės seansas visai šeimai – japonų animacijos meistro Mamoru Hosoda istorija apie pasakišką virtualios realybės pasaulį „Drakonas ir strazdanotoji gražuolė“, po jo žiūrovai galės pamatyti du populiariausius festivalio filmus, kuriuos sieja dėmesį prikaustantys aktorių pasirodymai: nepaprasto jautrumo dramą „Blogiausias žmogus pasaulyje“ ir tragikomediją „Gerasis bosas“.

„Kinas – galinga jėga, suburianti bendrystei, kviečianti pokalbiui, padedanti atrasti, pažinti, augti“, – sako „Telia TV“ vadovė Vitalija Kibildė. – Šiemet toks yra ir Kaunas, kurį daugelis mūsų šalies gyventojų ir užsienio svečių pamato kitomis akimis – subtiliau, atidžiau, džiaugdamiesi ir didžiuodamiesi. Tikiu, Kauno pilies amfiteatre stovėsiančiame ekrane žiūrovai ne tik atpažins save arba draugus Kanuose apdovanotos aktorės Renate Reinsve įkūnytos Julijos veiksmuose, charizmatiškojo Javiero Bardemo sukurto gerojo boso sprendimuose, jaudinsis dėl drakono anime istorijoje, bet ir kad šie trys nuostabūs linksmi bei jautrūs „Kino pavasario“ filmai taps ne tik didele pramoga, tačiau kartu ir būdu per kitų gyvenimus pažinti save.“

Kad seansai būtų malonūs ir komfortiški, organizatoriai kviečia pasirūpinti pledais ir šiltesniais drabužiais vakarui, taip pat priemonėmis, atbaidančiomis vabzdžius. Dėl ribotų automobilių stovėjimo vietų miesto centre, į „Vasaros kiną“ rekomenduojama atvykti pėsčiomis, dviračiu, paspirtuku, taksi ar viešuoju transportu. Esant blogam orui renginys bus perkeltas į kitą dieną. Apie pasikeitimus, jei tokių bus, informacija skelbiama čia.

„Vasaros kiną“ iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras. Seansai yra fotografuojami ir filmuojami VšĮ „Kino pavasaris” rinkodariniais tikslais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją