Anot parodos kuratorės Agnės Mackevičiūtės: „Parodoje „Pernakt viskas pasikeitė“ susitinka septynių autorių kūriniai, savaip kalbantys apie persipynusias temas – pastarųjų mėnesių realijas, istorines nuorodas, medžiagos ir reikšmių transformacijas bei mitologijos reikšmes šiandienai. Parodos turinys neaplenkia svarbiausios pastaruoju meto karo temos, o taip pat – bandymo plastine skulptūrų kalba ir jų tarpusavio jungčių pagalba išreikšti vidines su šia tema susijusias jausenas. Kartu, stebint ir apmąstant medžiagų junginius bei jų deformacijas, žiūrovui nesudėtinga asociatyviai panirti ir į savas interpretacijas, o atsakymo, kaip atkoduoti kūrinių prasmes, galima ieškoti darbų pavadinimuose ir atkreipiant dėmesį į kūrinių formas, medžiagų laikmetį ar netgi pirminę jų paskirtį“.

Parodoje savo darbus pristatantys autoriai – skirtingų kartų menininkai, Vilniaus dailės akademijos absolventai: skulptoriai, tapytojai, piešėjai ir tarpdisciplininio meno atstovai. Tai Jonas Aničas, Nerijus Erminas, Aušra Jasiukevičiūtė, Jonas Kazlauskas, Tauras Kensminas, Rytis Urbanskas ir Pavel Pavel. Vieni jų yra pasirinkę individualų kūrėjo kelią, kiti, be kūrybinio kelio, taip pat dėsto akademijoje.

Kūriniams sukurti panaudotos įvairios medžiagos (betonas, metalas, stiklas, keramika, organinės medžiagos) bei skirtingos išraiškos priemonės parodo bendros mokyklos daugiasluoksniškumą ir mokėjimą puoselėti savitą autorinį išskirtinumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją