Gatvės menų festivalis „SPOT“

Kasmet į Vilnių atvykstantis Tarptautinis gatvės menų festivalis skelbia šių metų temą – teritorijos ir ribos. Ta proga renginio organizatoriai pakvies į ekskursiją po legendomis apipintą Vilniaus „Pasakų parką“, surengs Šveicarijos, Prancūzijos, Katalonijos šokių pasirodymus, pasakos apie nykstančius Lietuvos kaimus ir jų norą išsaugoti savo teritoriją.

Norintiems įgyti praktinių žinių bus organizuojamos kūrybinės spektaklio kūrimo, rašymo, gatvės menų technikų dirbtuvės. Penktadienio vakarą šurmulys girdėsis iš SPOT PARTY, kuriame skambės muzika iš festivalio atlikėjų, dalyvių ir lankytojų. Tarp jų – žinomas Lietuvos šokėjas ir gatvės šokių choreografas Laurynas Žakevičius.

Festivalio renginiai nemokami. Norint dalyvauti kai kuriose veiklose, reikalinga registracija.

Daugiau informacijos čia.

„Vilnius rieda!“

Norintiems išmokti stovėti ant ratukų ir patirti važinėjimo riedučiais džiaugsmą, tokį kvietimą siunčia VŠĮ „Terrasport“ akademija ir Vilniaus miesto savivaldybė. Nuo šio savaitgalio iki pat vasaros pabaigos vilniečių pamėgtame Vingio parke bus organizuojamos riedučių pamokos suaugusiesiems ir vaikams.

Kaip teigia renginio organizatoriai, projektu siekiama paskatinti fizinį aktyvumą, išmokyti važinėjimo riedučiais pradmenų ir populiarinti riedučių sportą. Treniruotės vyks kiekvieną šeštadienį, esant tinkamoms oro sąlygoms.

Projekto veiklos nemokamos, tačiau būtina išankstinė registracija internetu.

Daugiau informacijos čia.

„Pažadink močiutės suknelę“

Jei kažkada teko spintoje rasti užmirštą, bet širdžiai mielą drabužį, turbūt žinote, kokia nostalgija apima jį radus ir prisiminus tam tikras gyvenimo akimirkas. Nuo šio ketvirtadienio, liepos 7 d., Vilniaus „Akropolyje“ atidaryta fotoparoda „Pažadink močiutės suknelę“. Joje pristatomos 8 įdomiausios nuotraukos ir istorijos, pasakojančios apie išlikusius močiučių ar prosenelių apdarus, jų atsiradimą ir panaudojimą tam tikru gyvenimo laikotarpiu.

Kaip rašoma parodos organizatorių „60+“ pranešime, iš pusšimčio istorijų 8 geriausias atrinko komisijos narės: 4 vaikų mama Beata Nicholson, „60+“ projektų iniciatorė Laura Balčiūtė, visuomenininkė Nomeda Marčėnaitė ir „Senjorų pasaulio“ įkūrėja Vida Greičiuvienė. Iniciatyvos šūkis: „Savo istoriją turi kiekviena suknelė. Tegul ji kalba!“

Ekspoziciją prekybos centre kviečiama aplankyti iki liepos 19 d. Po to paroda bus pristatoma kituose Lietuvos miestuose.

Daugiau informacijos čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją