„Tai kūrinys apie patriotizmą, laisvę ir meilę tėvynei. Jo metu nuskamba daug keliančių kovos dvasią frazių, įkvepiančių būti stipriems, vieningiems. Esu įsitikinusi, kad būtent tokios patriotizmo dozės šiuo metu Lietuvai reikia, kai kamuoja įvairios įtampos šalyje ir pasaulyje bei daugeliu klausimų visuomenė yra susiskaldžiusi“, – sako ji.

Dramos šokio spektaklis „Mindaugas“ gimė prieš penkerius metus. Jis buvo sukurtas specialiai Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo progai, tačiau išaugo į projektą, kuris kasmet rodomas per karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną ar kitas valstybines šventes visoje Lietuvoje. M. S. Šimulynaitė atskleidžia, kad su šiuo spektakliu ji turi tikslą apkeliauti visus Lietuvos miestus ir miestelius bei lietuvių bendruomenes užsienyje.

„Labai noriu, kad šis projektas skleistų patriotizmą, palaikytų lietuvybę ir būtų bent kartą parodytas visuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose, užsienio lietuvių bendruomenėse valstybinių švenčių ar kitų, reikšmingų šaliai, sukakčių proga. Tikiuosi spektaklis gyvuos dar bent 50 metų. Labai svarbu, kad kuo daugiau žmonių šį kūrinį pamatytų ir išgirstų”, – entuziastingai kalba M. S. Šimulynaitė ir priduria, kad kūrinys sujaudina tiek jauną, tiek vyresnio amžiaus žiūrovą.

Išskirtinis akcentas – pagrindinius vaidmenis „Mindauge“ atlieka ne tik BBT šokėjai, bet ir aktoriai iš Panevėžio Juozo Miltinio, Kauno dramos bei kitų teatrų. Vaidina – Jonas Čepulis, Aleksandra Metalnikova, Telmanas Ragimovas, Martynas Vaidotas ir kt. Vaizdo projekcijas sukūrė Rimas Sakalauskas, muziką – Mykolas Natalevičius.

M. S. Šimulynaitės teigimu, tokio žanro ir temos spektaklių Lietuvoje yra sukurta labai mažai, todėl liūdna, kad jo sklaida užgula vien tik BBT kūrybinės komandos pečius.

„Kalbame apie svarbias visuomenei temas, vienijame ją. Liūdna, kad kultūrą, meną remiančios valstybinės institucijos tokių svarbių Lietuvai projektų kaip šis nefinansuoja. Manau, Lietuvos istoriją puoselėjantys, edukuojantys, meilę tautai stiprinantys profesionalaus meno renginiai turi būti labiau matomi ir palaikomi“, – įsitikinusi režisierė.

Dramos šokio spektaklis „Mindaugas“ bus rodomas Palangos koncertų salėje liepos 6 d., 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją