Kaip praneša koncertą drauge su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba rengiantys Mokytojų namai, paukščių gripui plintant Europoje, taip ėmė elgtis kaimyninių šalių gyventojai.

Koncerto-akcijos metu ne tik dainuos populiarūs atlikėjai, bet ir bus suteiktos profesionalios žinios, padėsiančios pavasarį ir grįžtančius namo sparnuočius pasitikti be baimės.

Kaip skelbia renginio organizatoriai, akcijos metu visi, turintys klausimų apie paukščių gripo epidemijos priežastis ir pasekmes, galės juos užrašyti specialiai renginiui pagamintoje instaliacijoje-knygoje "Noriu sužinoti apie paukščių gripą".

Vėliau knyga bus perduota Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, kuri šių klausimų pagrindu rengs aktualius straipsnius ir pranešimus šalies gyventojams apie artėjantį pavojingą virusą.

Akcijoje-koncerte ketina dalyvauti Veronika Povilionienė, Rūta Lukoševičiūtė ir Neda Malūnavičiūtė, realybės šou "Dangus" žvaigždės Jonas Čepulis bei Rasa Bubulytė.

Akcijos dalyviams gros sostinės Žirmūnų gimnazijos pučiamųjų orkestras "Septima", Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos jaunųjų dainininkų grupė "Fortūna" bei Integruoto meninio ugdymo studija "Terra Bella".

Baiminantis paukščių gripo užkrato, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba iki gegužės 20 dienos uždraudė paukščius laikyti lauke, o Aplinkos ministerija - iki birželio 1 dienos žieduoti paukščius.

Paukščių gripo virusas nustatytas jau dvidešimtyje Europos valstybių: Prancūzijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Vengrijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Bulgarijoje, Moldovoje, Graikijoje, Italijoje, Serbijoje ir Juodkalnijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Rumunijoje, Kroatijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Turkijoje bei kaimyninėje Lenkijoje.

Nuo paukščių gripo visame pasaulyje, daugiausia Azijoje, jau yra mirę 97 žmonės.

Pasaulinės Žemės diena bus minima kovo 20 -ąją, pirmadienį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją