Daugelio didžiųjų ir mažųjų džiazo festivalių Lietuvoje ir Europoje dalyvė, dainavusi su grupėmis „Jing’a’ling“, „Sielos Ūsai“, „Leobard Grey“, „Subtilu Z“, muzikos stebuklą kūrusi su atlikėju Sauliumi Petreikiu, garsiausiais Lietuvos džiazo ir klasikinės muzikos atlikėjais, teigia, kad „The Garden Beyond“ albumas yra padėka gyvenimui už atsiųstas dovanas, žmones, Mokytojus ir Vedlius.

„Muzika albume – tai nuostabus sodas, esantis kitapus mums įprastos realybės“, – teigia Manjari Lila ir priduria, kad albumas gimė per pandemiją, kai žmonėms ypač reikėjo vilties, palaikymo ir jautrumo. Reikia ir dabar.

Išvertus į lietuvių kalbą albumo pavadinimas „The Garden Beyond“ reiškia – sodas kitapus. „Tame vidiniame sode, kitapus išgyvenimų ir gijimo, egzistuoja kiekvieno iš mūsų sakrali erdvė. Vidinis sodas, kuriame gyvena mūsų gėlės, – grožis, švelnumas, trapumas ir meilė. Tokį sodą labai verta saugoti, – įsitikinusi atlikėja. – Kai kūriau albumą, nuolat save turėdavau grąžinti į vidinę erdvę. Stengiausi atsiriboti nuo bet kokio visuomeninio, politinio, netgi santykių lauko ir atsidurti kitoje realybėje, sode, kuriame piktžolės neauga, kuriame gyvena ne Vytautė Smolskienė ar Vytautė Pupšytė, ne džiazo atlikėja, o maža mergaitė Manjari Lila. Ji visai kitaip mato, kitaip jaučia ir svarbiausia aš ją tikrai pažįstu. Labai norėjau, kad mano muzika ateitų iš švelnios erdvės, kad ji nieko nesmerktų, nieko neįtikinėtų, nekeistų pasaulio, o tiesiog manifestuotų tai, kas širdyje.“

Kurti debiutinį savo dainų albumą atlikėjai padėjo žinomi profesionalai – albumo prodiuseris ir muzikantas P. Adomėnas, pianistas ir muzikos prodiuseris Vytis Smolskas, violončelininkas Tomas Šatas, multiinstrumentalistas Saulius Petreikis, saksofonininkas Nojus Jurkus, perkusininkas Gediminas Mačiulskis, gitaristai Jūris Benaitis, Laimonas Jančas, Vaidotė Benaitienė, būgnininkas Augustas Baronas. Albume ir jo pristatymo koncerte bus galima išgirsti autentiškus Indijos instrumentus bei garsus – karatalus, mridangą, kuriuos įrašė Atul Krsna, Bhakti Madhuri ir Gaurakanti.

Ir albumo pavadinimas, ir dainos jame skamba anglų kalba. Manjari Lila paaiškina paprastai: „Užsienyje turiu daug draugų. Noriu, kad jie suprastų, apie ką dainuoju. Be to, anglų kalba natūraliai randasi mano muzikoje, savo repertuare turiu vos keletą lietuviškų dainų.“

Albumo „The Garden Beyond“ („Sodas kitapus“) pristatymas Šv. Kotrynos bažnyčioje – birželio 26 dieną. Kartu su Manjari Lila gros pianistas ir muzikos prodiuseris Vytis Smolskas, violončelininkas Tomas Šatas, saksofonininkas Nojus Jurkus, perkusininkas Gediminas Mačiulskis, gitaristai Jūris Benaitis ir Laimonas Jančas, būgnininkas Augustas Baronas. Scenoje taip pat pasirodys atlikėjos tėtis – Klaipėdos muzikinio teatro solistas Virginijus Pupšys, dainininkė ir dainų autorė Yogamaya Purnamasi (Eglė Sirvydytė) ir atlikėjas, renginių vedėjas Tarun (Tautvydas Bagdonas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją