Pasak rašytojos K. Sabaliauskaitės, šių metų temos pasirinkimą nulėmė aktualijos ir jausmas, lydintis mus nuo metų pradžios.

„Šiemet kviečiu pagalvoti apie baimę, lydinčią nuo metų pradžios, ir keliu klausimą: „Kaip prisijaukinti baimę?“. Jau kuris laikas matome, kad visi turime išmokti su savo baimėmis gyventi. Ir, žinoma, tokią temą aktualizuoja įvykiai aplink mus, prasidėjęs karas, tačiau savo esme tai amžina tema. Juk scenos, aukščio ar dar kokios kitos baimės taip pat prašosi prisijaukinamos. Ir bailys juk ne tas kuris bijo, bet tas, kuris bijo ir pabėga... O bijoti, bet nebėgti, išmokti baimę įveikti – tai ir yra drąsa“, – pristatydama aštuntą kartą vykstančio rašinių konkurso temą sako K. Sabaliauskaitė.

K. Sabaliauskaitė visus, apsisprendusius dalyvauti konkurse, ragina drąsiai ir atvirai aprašyti savo mintis ir patirtis.

„Pernai įkvėpę laisvės svarstėme apie muziką ir saviraišką, o šiemet kviečiu vėl atsigręžti į save, į savo vidų ir pažvelgti baimėms į akis. Iki pat rudens lauksime jūsų drąsių, atvirų ir nenuglaistytų rašinių“, – prie konkurso prisijungti kviečia K. Sabaliauskaitė.

Konkursui „Kaip prisijaukinti baimę“ atsiųstus rašinius vertins pati rašytoja kartu su leidyklos „Baltos lankos“ atstovais. Orientacinė rašinio apimtis – 1000 žodžių. Rašinių leidykla laukia iki spalio 16 d. el. paštu info@baltoslankos.lt. Laiške būtina nurodyti mokinio ir jo mokytojo vardą, pavardę, mokyklą, klasę ir kontaktinį telefoną.

Nugalėtojai bus paskelbti lapkričio 17 dieną. Konkurso dalyviai iš anksto sutinka, kad laimėjimo atveju jų vardai, pavardės ir konkursui pateikti rašiniai būtų skelbiami viešuose pranešimuose apie nugalėtojus.

I vietos nugalėtojas bus apdovanotas išskirtine rašytojos K. Sabaliauskaitės dovana. II ir III vietų nugalėtojams prizus įteiks leidykla „Baltos lankos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją