„Meniniai projektai, jie visada būna nenuspėjami, keisti, niekados nežinai, kuo meno kūrinys pasibaigs, pradedant jį kurti. Tuo menas, matyt, ir yra žavus. Menas, kuo labiau nenuspėjamas ir keistas, menininkas, kuo yra individualesnis, kuo jo kūrybos braižas yra keistesnis ir nepakartojamas, rezultatas, tikėtina, bus įdomesnis“ , – teigia Lietuvos Dailininkų sąjungos pirmininkė Eglė Ganda Bogdanienė.

Didžiausias „Art Compensa“ meno mugės išskirtinumas – susifokusavimas į menininką, kaip į kuriančią asmenybę. Tai palanki erdvė jaunimui, kuris turi galimybę prisistatyti. Šis renginys reflektuoja pasaulio politinius, ekonominius, socialinius ir kultūrinius aktualius klausimus. Šiais metais meno mugėje dalyvauja ir Ukrainos menininkai, tai ne tik didelis palaikymas, bet ir galimybė pamatyti šios srities profesionalų darbus.

„Verslininkas tampa sėkmingu tada, kai savyje atranda menininką, kai pradeda mėgautis tuo, kas yra daroma, o rezultatas ateina tik kaip šalutinis produktas. Tai yra verslo menas, kai nekeliamas tikslas uždirbti pinigų, tikslas išspręsti žmogaus problemą ir visas tas rezultatas ateina kaip šalutinis efektas. Galbūt ir menininko asmenybėje galima žadinti verslininko geną ir tokiu būdu, apjungus tas galias, pasiekti sėkmės“, – sako Compensa verslo plėtros vadovas Marius Dubnikovas.

Tarptautinės meno mugės „Art Compensa“ vadovas Ignas Kazakevičius įvardija, jog meno mugės tikslas yra suteikti menininkams laisvę deklaruoti savo idėjas ir perkelti jas į kitą lygmenį. „Art compensa“ atsirado tikrai neeiliniame kontekste, kai buvo apribotas žmonių bendravimas, įvairūs ribojimai: „Šitame keistam kontekste „Art Compensa“ gimė kaip galimybė menininkams prisistatyti, aplenkiant asociacijas, aplenkiant galerijas, tiesiog būnant patiems savimi.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją