„Atspindžiu tai, ką aš jaučiu, o kaip menininkė esu tik atlikėjas“, – teigia dalininkė Miroslava Šeibokienė. Įkvėpimo tapybai autorė semiasi iš meditacinės muzikos, šioje parodoje pateikia lyrinių abstrakcijų seriją.

Jūros Vaškevičiūtės orientalistiniuose kūriniuose jautriai paliečiamos ekologinės problemos. Menininkei svarbu, kad žmonės matytų ne tik emocinį vaizdą, bet pajustų kūrybos ritmą: ant kokios medžiagos ir kokia technika sukurtas kūrinys. Parodoje matysite ant japoniško ryžių popieriaus sukurtas akvareles.

Ramybė, ramybė ir dar kartą ramybė – tai jaučiame jaunosios kartos menininkės Rūtos Matulevičiūtės kūriniuose ir dirbtuvėse, kuriose ji tapo. Menininkės kūrybą stimuliuoja praktikuojama meditacija, todėl mėlynų paveikslų seriją autorė asocijuoja su jūra, su besikartojančių atsiminimų ir vaizdinių bangelėmis.

Žmogus, jo gyvenimas, egzistenciniai klausimai – svarbiausios temos skulptoriaus Liutauro Griežės kūryboje. Kiekvienai iš šių temų – specifinės medžiagos: tvarios ar laikinos. Autorius mėgsta kontrastus, yra sukūręs ir laikinų eksperimentinių darbų iš įvairių atliekų, tačiau šioje parodoje pateikia skulptūras iš bronzos ir granito.

Žurnalistė: Paulina Davidonytė
Projekto vadovas: Ignas Kazakevičius
Projekto koordinatorė: Gabija Lydytė
Videografas: Mariusz Pyž

2022 m. birželio 10 – 12 d. Lietuvoje vyks antroji tarptautinė meno mugė „Art Compensa“. Tai yra konkursinė, tarptautinė paroda, unikali Lietuvos menininkų forumo ir susitikimų su publika platforma. Mugė yra skirta ne galerijų, tačiau menininkų ir jų kūrybos pristatymui. „Compensa“ koncertų salės erdvėse lankytojus įtrauks tapyba, grafika, fotografija, skulptūra. Savo kūrybą pristato 50 autorių. Ekskursijos, kūrybinės dirbtuvės ir gyvai kuriamas menas – tik dalis lankytojų lauksiančių pramogų.

Kviečiame susipažinti su „Art Compensa“ – 2022 autoriais ir susitikti su jais meno mugėje. Daugiau apie meno mugę galite rasti renginio tinklapyje ir socialiniuose tinkluose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją