Buvo galima aplankyti 58-is pastatus, o 10 iš jų į programą buvo įtraukti pirmą kartą. Vilniaus architektūrą buvo galima atrasti ir vaikštant dviejuose urbanistiniuose maršrutuose. Architektūros savaitgalio metu ekskursijas vedė apie 450 savanorių-gidų būrys.

Taip pat nepabūgę lietingo oro renginio dalyviai galėjo patirti Vilniaus architektūrą iš kitos perspektyvos, pajusti gravitacijos manipuliaciją ir lavinti kosminę vaizduotę vaikštant Nacionalinės dailės galerijos | NDG pastato fasadu – į šį pasivaikščiojimą kvietė menininkas, inžinierius ir tyrėjas Julijonas Urbonas.

„Renginio lankomumas pranoko mūsų lūkesčius. Nepaisant permainingo oro sulaukėme daugiau lankytojų nei pernai – iš viso užfiksavome daugiau nei 35 000 vizitų. Kasmet keli pastatai patiria tikrą apgultį. Ne išimtis ir šie metai. Tačiau daugumoje ekskursijų lankytojų srautai buvo įprasti – ateidavo tiek, kiek ir numatyta, ar šiek tiek daugiau, o keliuose pastatuose pasitaikė ir asmeninių ekskursijų“, – džiaugiasi viena festivalio organizatorių Emilija Gruzdytė.

Daugiausiai lankytojų šiemet sulaukė Lietuvos Respublikos Prezidento rūmai, VU observatorija M. K. Čiurlionio gatvėje, SEB banko centrinė būstinė, Lietuvos kooperatyvų sąjungos administracinis pastatas, Edukacinis medijų centras „Lojoteka“, Betono kvartalo biurai bei po atsinaujinimo į „Open House Vilnius“ programą sugrįžęs Lietuvos nacionalinis dramos teatras.

„Džiaugiamės dideliu lankytojų aktyvumu, nes tai rodo, jog renginys aktualus, vis daugiau žmonių domisi architektūra ir tai motyvuoja mus toliau stengtis. Taip pat norime labai padėkoti visam būriui savanorių, vedusių ekskursijas, kurie puikiai atlaikė šį intensyvų savaitgalį, dalinosi ne tik informacija, savo istorijomis, bet ir gera nuotaika, bendravimo džiaugsmu ir kartu kūrė architektūros šventę visam miestui“, – sako viena iš šių metų festivalio organizatorių Rita Tamulevičiūtė.

Pirmą kartą dalis pasakojimų apie architektūrą vyko ir užsienio kalbomis. Architektūros mylėtojai jų galėjo klausyti anglų bei rusų kalbomis.

„Džiaugiamės, kad ekskursijos užsienio kalbomis sulaukė daug susidomėjimo ir pozityvių reakcijų. Remiantis ankstesnių ir šių metų patirtimi, matome, kad tai kryptis, kurią norime toliau aktyviai vystyti ir plėtoti“, – teigia vienas festivalio organizatorių Mantas Razgaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją