Įspūdingo dydžio – net 30 metrų ilgio ir 10 metrų pločio – 3D piešinyje bus vaizduojamas siurrealus, atgimstančią Viršuliškių jaunystę simbolizuojantis vaizdas. Netradicinis gatvės meno kūrinys – tai „Omberg group“ dovana Viršuliškių ir viso Vilniaus gyventojams, teigia bendrovės vadovė Dalia Andrulionienė.

„Viršuliškės – akyse jaunėjantis, labai perspektyvus rajonas. Jame mes turime du projektus, o ir kiti plėtotojai čia sparčiai vysto butus, biurus, kitus komercinius objektus. Tačiau, palaikant rajonų gyvybę, svarbu juose sukurti dėmesio vertų išskirtinių traukos objektų, sukviečiančių žmones iš kitų miesto kampelių.

Dėl to ir nusprendėme pasikviesti į Lietuvą vieną žymiausių pasaulio gatvės menininkų, kuris Viršuliškes papuoš išskirtiniu piešiniu, kuriam analogų nėra ne tik Vilniuje bei visoje Lietuvoje, bet ir, kiek mums žinoma, kitose Baltijos šalyse“, – sako D. Andrulionienė.

3D gatvės piešinį Viršuliškėse kurs žymus gatvės menininkas iš Vokietijos Edgaras Muelleris.

Tapytojas yra vienas geriausių pasaulyje 3D iliuzijų tapytojų, kurio darbus seka didžiausi tarptautiniai žiniasklaidos kanalai. E. Muelleris taip pat yra vienas iš nedaugelio asmenų pasaulyje, gavusių „Maestro Madonnari“ – gatvės meno meistro – titulą.

E. Muellerio teigimu, jis džiaugiasi galėdamas kurti Lietuvoje ir noriai bendraus su piešimo procesą stebinčiais aplinkiniais.

„Mane žavi tai, kad 3D gatvės paveikslų niekada neįsigysite meno galerijoje, jie yra ypač glaudžiai susiję su vieta, kurioje yra nutapyti. Todėl aš labai mielai laukiu komentarų iš žiūrovų – mano paveikslai auga su kiekvienu auditorijos klausimu ar net kukliausiu žvilgsniu. Tik tuomet, kai galiu bendrauti su aplinkiniais, tapymas man yra iš tikrųjų smagus“, – sako E. Muelleris.

Didžiausias Lietuvoje 3D gatvės piešinys bus kuriamas 8 dienas nuo birželio 2 d., Laisvės prospekte prie Spaudos Rūmų, Vilniuje. Atvykti pažiūrėti, kaip vyksta 3D iliuzijos piešimas, minėtomis dienomis yra kviečiami visi miesto gyventojai ir svečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją