„Mūsų draugams, ukrainiečiams, svarbu žinoti, kad mes jaudinamės ir užjaučiame juos bei jų vaikus. Džiaugiamės, jog Lietuvos rusų dramos teatras palaikė mūsų paramos koncerto idėją. Ir dar – mes tikime stebuklais“, – sako šokių kolektyvo „Angel project“ vadovė Anara Baidildinova.

„Angel project“ šokio kolektyvas pradėjo savo veiklą prieš 15 metų Lietuvos rusų dramos teatre. Jų auklėtiniai dalyvavo ne viename spektaklio vaikams pastatyme: „Ledo karalienė“, „Undinėlė“, „Sugalvok norą“, „Septynios gražuolės“, „Lituanika“. Kolektyvas taip pat yra laimėjęs daug apdovanojimų tarptautiniuose šokių festivaliuose Ispanijoje, Lenkijoje, Bulgarijoje, Rusijoje, Estijoje, Latvijoje, Turkijoje ir Vokietijoje.

Paramos koncertai yra tęstinė „Angel project“ studijos idėja. „Mes turime tradiciją – Tarptautinę vaikų gynimo dieną, birželio 1-ąją, kasmet organizuojame paramos koncertą vaikams ir suaugusiems“, – pripažįsta „Angel project“ vadovė Anara Baidildinova.

Pasak muzikinio vaikų ir paauglių ansamblio „Žvaigždžių studija“ vadovės Natalijos Baziuk, jų studijoje užsiėmimus lanko skirtingų tautybių vaikai, todėl koncerto metu skambės kūriniai skirtingomis kalbomis.

„Mūsų studiją lanko skirtingų tautybių vaikai: lenkai, baltarusiai, ukrainiečiai, rusai, žydai, o taip pat ir vaikai iš mišrių šeimų. Dėl to buvo nuspręsta, jog koncerto metu skambės kūriniai lietuvių, rusų ir anglų kalbomis“, – teigia ji.

Paramos koncerto metu pasirodys trys „Žvaigždžių studijoje“ veikiantys vaikų muzikiniai ansambliai: „Gėlės“, „Saulutė“ ir „Drugelis“. Šie ansambliai yra tapę laureatais tarptautiniuose konkursuose Latvijoje, Baltarusijoje, Lenkijoje, Bulgarijoje, Gruzijoje, Rusijoje ir Lietuvoje.

„Žvaigždžių studijos” vadovė pasakoja, kad jiems svarbus visapusiškas vaikų tobulėjimas per muziką, dainavimą, judesį, vizualiuosius menus bei rusakalbių vaikų integracija Lietuvoje. Taip pat, pasak jos, studijoje veikiantys ansambliai aktyviai dalyvauja įvairiose paramos akcijose:

„Iki pandemijos „Žvaigždžių studijos” auklėtiniai ne kartą dalyvavo labdaros akcijose, kurias organizuodavo Šv. Dvasios vienuolynas, Vilniaus kūdikių namuose ir globos įstaigose“, – teigia Natalija Baziuk.

Lietuvos rusų dramos teatras džiaugiasi galintis prisidėti prie šios idėjos įgyvendinimo. „Darome viską, kad palaikytume Ukrainą ir jos žmones šiuo sunkiu laiku. Kartu su projekto iniciatoriais – vaikų šokio teatru „Angel project“ bei muzikiniu vaikų ir paauglių ansambliu „Žvaigždžių studija“ linkime Ukrainos žmonėms išlikti stipriais, ir neprarasti vilties, nes visas pasaulis siunčia savo palaikymą tiek žodžiais, tiek veiksmais”, – teigia Lietuvos rusų dramos teatro vadovė Olga Polevikova.

Bilietus į paramos koncertą galima įsigyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją