Nuo 2014 m. veikiančios programos žiuri, sudaryta iš trijų kino industrijos profesionalų, kasmet vieną iš dalyvaujančių režisierių apdovanoja pagrindiniu „Next Step“ prizu ir 5 000 eurų premija už perspektyviausią vaidybinį projektą.

Šiais metais Kanuose dėmesio nestokoja ir kitas V. Katkaus darbas. Trumpametražis jo filmas „Uogos“ kartu su kitais 8 kūriniais iš viso pasaulio varžosi pagrindinėje Kanų kino festivalio trumpametražių filmų konkursinėje programoje.

Tai jau antrasis režisieriaus prisistatymas šiame prestižiniame festivalyje, ankstesnis jo trumpasis filmas „Kolektyviniai sodai“ (2019) tapo pirmuoju lietuvių filmu, dalyvavusiu Kanų „Kritikų savaitės“ programoje. Dar vieno jo trumpametražio filmo „Miegamasis rajonas“ (2020) premjera įvyko Venecijos kino festivalio programoje „Horizontai“.

Vytautas Katkus taip pat yra vienas talentingiausių Lietuvos operatorių, kurio filmografijoje jau susikaupė per 30 trumpo ir ilgo metro filmų, tarp kurių – „Animus Animalis. Istorija apie žmones, žvėris ir daiktus“ (rež. Aistė Žegulytė). „Techno, Mama“ (rež. Saulius Baradinskas) ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją