Konkurso komisijos nariai – fotožurnalistai Liis Treimann (Estija), Maxim Dondyuk (Ukraina) ir Herkus Milaševičius (Lietuva), bei poetas, savaitraščio „Literatūra ir menas“ vyriausiasis redaktorius Gytis Norvilas ir dailėtyrininkė, Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus istorinės fotografijos kuratorė Ugnė Marija Makauskaitė – skyrė nepaprastai daug laiko ir dėmesio nuotraukų ir jų lydinčių aprašų peržiūrai ir vertinimui. Komisija pastebėjo įdomių ir netikėtų kadrų gausą tokiose kategorijose kaip „Gamta ir jos apsauga“, „Kultūra“ ir „Kariuomenė“. Taip pat jie atkreipė dėmesį į temos atskleidimo įvairovę naujoje kategorijoje „Sveikiau“ ir didelį lyriškų ir kasdienio gyvenimo akimirkas fiksuojančių fotopasakojimų pasirinkimą, anksčiau skelbta pranešime žiniasklaidai.

Konkursas „Lietuvos spaudos fotografija“ siekia skatinti spaudos fotografų bendruomeniškumą ir norą mokytis vieniems iš kitų, bei ieškoti savitų požiūrių į įvairius šalies įvykius ir procesus, atsakingai vizualiai informuojant visuomenę apie reikšmingus įvykius ir gyvenimą mūsų šalyje bei pasaulyje. Nuotraukas-finalininkes atidžiai tikrina Techninė nuotraukų atitikties konkurso nuostatoms patikros komisija, kurią kasmet sudaro didžiausių šalies leidinių atstovai. Komisijos tikslas – užtikrinti, jog tarptautinės vertinimo komisijos atrinktos fotografijos atitinka konkurso taisykles bei pyktybiškai neviršija nuostatuose aptarto nuotraukų apdorojimo normų. Deja, šiais metais dėl perteklinio apdorojimo komisijai teko diskvalifikuoti arti 10 kadrų.

Visos konkurso finalininkų bei nugalėtojų fotografijos bus išleistos albume „Lietuvos spaudos fotografija 2022“.

Šių metų konkurso finalininkai bei „Auksinio kadro“ laimėtojai (paryškinti):

Naujienos:

Justinas Stacevičius
Artūras Morozovas
Domantas Umbrasas

Gyvenimas:

Bartosz Frątczak
Ričardas Grigas
Saulius Žiūra

Portretas:

Berta Tilmantaitė
Rokas Morkūnas
Artūras Morozovas

Kultūra:

Saulius Žiūra
Virgilijus Usinavičius-Augulis
Dmitrijus Matvejevas

Pramogos:

Aida Aurelija Garastaitė
Virgilijus Usinavičius-Augulis
Greta Skaraitienė

Kariuomenė:

Eimantas Genys
Ieva Budzeikaitė

Sveikiau:

Mykolas Juodelė
Saulius Žiūra

Sportas:

Saulius Čirba
Elvis Žaldaris
Augustas Četkauskas
Rokas Lukoševičius

Gamta ir jos apsauga:

Saulius Žiūra
Justinas Stacevičius

Reportažas:

Eimantas Genys
Elijus Kniežauskas
Valentinas Pečininas

Fotopasakojimas:

Virgilijus Usinavičius-Augulis
Vidmantas Balkūnas
Benas Gerdžiūnas
Bartosz Frątczak

Tradiciškai buvo įteiktas ir kolegų prizas, kurį šiemet spaudos fotografai skyrė Ievai Budzeikaitei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją