Nemuno ir Neries santakoje vykstančiame renginyje oro, vandens ir šiuolaikinio cirko akrobatai ir muzikos žvaigždės kūrė misteriją ant vandens. Techniškai itin sudėtingą programą „Santakoje“ išpildė per šimtas atlikėjų, tarp kurių – Viktoras Diawara su Algirdu Kaušpėdu, Beissoul & Einius, Jessica Shy, Linas Adomaitis, Jamala, Ona Kolobovaitė, Giedrė Kilčiauskienė, Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Modesto Pitrėno ir daug kitų.


Organizatoriai skaičiuoja, kad ant vandens šou metu plaukiojo daugiau nei šimtas objektų – irklentės, baidarės, buriniai laiveliai, vandens motociklai ir tt. Spektaklio scenografijoje bangavo laivai, unikalų reginį užtikrino upes animuojančios projekcijos.

Renginio metu buvo nepamiršta ir karo Ukrainoje tema – savo pasirodymą atliekant Ukrainos dainininkei Jamalai, renginio žiūrovai ekranuose matė karo nusiaubtos šalies vaizdus.

Nors renginio organizatoriai nerimavo, kad dėl oro sąlygų galbūt gali tekti atsisakyti kai kurių renginio detalių, visgi, lietus išsisklaidė ir nesutrukdė net dronų pasirodymui. Šie, pakilę į dangų, suformavo „Kauno - Europos kultūros sostinės“ logotipą. Muzikinius pasirodymus lydėjo tiek triukai vandenyje, tiek įspūdingi fejerverkai ir šviesos.

Pirmoji trilogijos dalis „Sukilimas“ buvo parodyta šventinių metų, „Kaunas – Europos kultūros sostinė“, atidarymo metu. Trečioji dalis bus parodyta rudenį, uždarymo proga.

Pasibaigus „Santakos“ vakaro renginiui, 23:55 val. kauniečiams ir miesto svečiams pasirodė ir paslaptingasis miesto simbolis – Kauno Mitinis Žvėris. Jis žiūrovų laukė prie „Žalgirio“ arenos, vos minutę trukusioje, pačioje trumpiausioje skulptūros atidengimo ceremonijoje pasaulyje.

Šventė tęsis ir sekmadienį

„Santakos“ savaitgalio finalą švęsti visi kviečiami į Zapyškį. Čia praūžus aitvarų festivaliui „Tarp žemės ir dangaus“, sekmadienį, gegužės 22 d. naują gyvenimą pradės kultūros ir meno laivu „Nemuno7“ tapsianti istorinė žemkasė. Pagrindinis sekmadienio akcentas laukia jau nusileidus saulei. 21:30 val. prasidės audiovizualinis muzikinis pasakojimas apie vandenį, tvarumą ir dialogą, kurį atliks duetas iš Klaipėdos „Tykumos“. Menininkai įgarsins požemines, geologines, žmogaus vidines, matomas ir nematomas vandens sroves, o metalinės žemkasės konstrukcijos vienam vakarui taps muzikos instrumentais. Visa tai sujungs autorinė atmosferinė muzika ir mišraus choro „Kamertonas“ įdainuotos autentiškos folklorinės dainos. Žiūrovai kviečiami šį pasirodymą stebėti nuo Nemuno kranto, o apsilankymą kultūros laive, kuriame jau veiks pirmosios parodos, planuoti nuo gegužės 24 d.

Šventiniai „Santakos“ renginiai vyksta savaitgalį, kai Kaunas mini gimtadienį – laikoma, kad jo data yra gegužės 20-oji. Būtent šią dieną 1463 metais kunigaikštis Kazimieras Jogailaitis patvirtino ir išplėtė miesto teises.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją