V. Bartulio kūryba stebina stilių, žanrų, manierų, nuotaikų ir potyrių įvairove – nuo kamerinių miniatiūrų iki operos ir stambių orkestrinių kūrinių, nuo liaudies dainų harmonizacijų iki monumentalaus Requiem, ar net muzikos mados kolekcijų pristatymams, popdainų aranžuočių ir pan.

Didelė teatro kompozitoriaus patirtis V. Bartulį paskatino kurti ir režisuoti savo paties „dramas“ – efektingas siurrealistines, makabriškai ironiškas instrumentinio teatro kompozicijas, sukėlusias ažiotažą 9-ojo dešimtmečio pabaigoje. Beveik visuose savo kūriniuose kompozitorius atsigręždavo į pamėgtąją praeities muziką, cituodamas ir perprasmindamas ją paradoksaliuose dabarties kontekstuose.

„Šv. Kristoforo kamerinis orkestras visuomet glaudžiai bendradarbiavo su V. Bartuliu: tokius kūrinius kaip „I like Schubert“, „I like Berlioz“, kamerinę opera „Pas de deux arba Paskutinė vakarienė“ orkestras atliko pirmasis, taip pat pristatė kompozitoriaus kūrinius tarptautiniuose festivaliuose – „Berlin jazz fest“, „Berlioz festival“ ir kt. Atsidėkodamas kompozitorius sukūrė kūrinį „I like Donatas Katkus“ ir jį dedikavo Šv. Kristoforo kamerinio orkestro įkūrėjui, profesoriui Donatui Katkui“, – pristato orkestro direktorius Nerijus Masevičius.

Šv. Kristoforo kamerinis orkestras

Šioje kompaktinėje plokštelėje skambės kompozitoriaus kūriniai kameriniam orkestrui ir solistams: „I like Schubert“, „I like Berlioz“, Koncertas 2 smuikams, fortepijonui ir styginių orkestrui bei „Psalmės” styginių orkestrui. Kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru naujosios kompaktinės plokštelės įrašuose dalyvavo ir smuikininkės Rūta Lipinaitytė bei Ingrida Rupaitė, fleitininkas Giedrius Gelgotas bei pianistė Indrė Baikštytė. Orkestrui diriguoja meno vadovas Modestas Barkauskas, o įrašų garso režisieriai – Vilius ir Aleksandra Kerai.

„Partnerystė su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru mums labai svarbi tuo, kad siekiame savo įrašų kataloge turėti stipriausius Lietuvos šiuolaikinės muzikos atlikėjus. Ypač džiugu, kad orkestras mūsų katalogą papildys būtent V. Bartulio kūrinių albumu, kuriam medžiagą ruošė ne vienerius metus. Esu įsitikinusi, kad albumas „I like…“ sudomins ne tik patyrusius muzikos klausytojus. Ypač pagavi kompozitoriaus muzikinė kalba bus tikrai suprantama ir mažiau šiuolaikine Lietuvos muzika besidomintiems klausytojams“, – pasakojo Lietuvos muzikos informacijos centro vadovė Radvilė Buivydienė.

Kompaktinė plokštelė V. Bartulis „I like…“ klausytojus pasieks šių metų rudenį. Plokštelės leidybą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją