Gatvės muzikos diena kvies palaikyti Ukrainą

Gegužės 21 d. (šeštadienį)

Jau šešioliktąjį kartą sugrįžta Gatvės muzikos diena (GMD), gyvo garso šventė vyks net dvidešimt aštuoniuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Šių metų Gatvės muzikos diena bus skirta Ukrainai. Gegužės 21-ąją išeiti į gatves ir muzikuoti kviečiami visi – mėgėjai ir profesionalai, nepriklausomai nuo to, groja roką, popmuziką ar tradicinę muziką.

Kaip ir kiekvienais metais, Gatvės muzikos diena Vilniuje startuos 12 valandą.

12 - 20 val. Šalia Valdovų rūmų (Katedros aikštė)

Vienišo Vilko klubas, dainuojamoji poezija.

13 - 14 val. Šalia Nacionalinio Dramos teatro (Gedimino pr. nuo Katedros aikštės iki Vilniaus g.

Swing Daiva – stepas, džiazas.

13 - 14 val. St. Moniuškos skveras

Afrikietiškų būgnų studijos „Djembe Vaikai“ jaunieji atlikėjai djembe būgnais gros tradicinius Vakarų Afrikos ritmus.

14 - 19 val. Rotušės laiptai (Rotušės aikštė)

Vilniaus miesto scenoje koncertuoja Valerijaus Oparino sukurtas ne pelno siekiantis „Muzikinis salonas“, siūlantis dainas, kuriuos atlieka Tatjana Naumenko, Jevgenijus Pavlovas, Valerijus Oparinas, Svetlana Sirota, Svetlana Glebova, Dmitrijus Želonko, Svetlana Rakauskienė ir Alisa Gladyševa. Dainuojame lietuvių, ukrainiečių, lenkų, prancūzų, ispanų, hebrajų, ladino, anglų kalbomis. Svetlanos Sirotos atliekama „Tamsi vyšnių skara“ pelnė daugybę apdovanojimų.

16 - 17 val. Šalia „Cafe Montmarte“ (Subačiaus g. )

Grupės 4FUN lyderės ir dainų autorės Julijos Ritčik ir kitų dviejų grupės narių Justo ir Rimanto Jasenkų (vokalai / gitara / bosinė gitara) trio.

Programa: autorinės dainos (iš ruošiamo naujo albumo „Kaip tu ten?“ ir geriausios ankstesnės).

Akustinis pop / blues / dainuojamoji poezija.

Geriausiai 4FUN prisimena kaip Lietuvos 2007-ųjų Eurovizijos dainų konkurso atstovus (autorinė baladė „Love or Leave“).

17 - 18 val. A. Mickevičiaus bibliotekos kiemelis (Trakų g.)

Playback teatras iš Ukrainos miesto Charkivo, atvykęs į Lietuvą prieš pat karą. Playback - tai improvizacijos teatras, kuriame dramaturgiją kuria patys žiūrovai. Gatvės muzikos dieną trupė pristatys muzikinį performansą ir pakvies į jam'ą, kurio metu pasiūlys žiūrovams kartu padainuoti kolektyvo muzikantės mėgstamiausią ukrainietišką dainą.

19 - 22 val. Šiuolaikinis Meno Centras (Didžioji g.)

Pasakyti, kad Pluteus groja metalą, būtų per siaura. Šie vyrukai inspiracijos prisisėmė iš visur: nuo etninių motyvų iki „chuga chuga“ riffų, nuo lyriško dainavimo iki agoniško rėkimo, nuo psichodelinių transų iki „mosh pit'o“ vertų kvietimų į kovą. Neįmanoma pilnai apibūdinti šios muzikos, šios patirties, ją galima suprasti tik išgirdus gyvai.

Iš Vilniaus Gatvės muzikos dienos žemėlapio niekur nedingo daugelio pamėgta barų „BIX“, Artistai“ ir „šPUNKa“ organizuojama programa, Naktinio Vilniaus Avilio atlikėjų rinktinė, šauniosios Mickevičiaus bibliotekos organizuojami pasirodymai. Pirmą kartą GMD istorijoje šventę sveikins simbolinis vieno iš Akrobatinio skraidymo komandos „Iron Wolf Aerobatics“ lėktuvo skrydis virš Vilniaus, sveikinantis vilniečius ir miesto svečius su įvykusia GMD ir kviečiantis visus kilti skrydžiui už Ukrainos laisvę.

Visus pasirodymus ir žemėlapį galima rasti GMD svetainėje arba nemokamoje vaikščiojimo programėlėje #walk15.

Vyks „Comic Con Baltics 2022“ renginys

Legendiniu tapęs „Comic Con Baltics“ Vilniuje kviečia susitikti jau ketvirtąjį kartą! Ypatinga naujiena – didžiausias populiariosios kultūros renginys sujungia pajėgas su vaizdo žaidimų konventu „GameOn“ ir gegužės 20 – 22 d. kviečia pasinerti į nepamirštamų įspūdžių savaitgalį.

Didžiausioje Lietuvoje, 16 000 kv. m. užimančioje, parodų erdvėje „Litexpo“ įsikursiantis renginys ir vėl svečius nukels į Holivudo pasaulį. Tik čia po milžinišku stogu išvysite žinomus pasaulinių TV ir kino projektų aktorius, jų kūrėjus, šiuolaikinius menininkus, komiksų bei originalių kostiumų kūrėjus, fotografijų erdves iš kino studijų.

Renginio „Comic Con Baltics 2022: Together with GameON“ durys lankytojams atsiveria jau penktadienį, gegužės 20 d., 10 val. ir jų lauks iki sekmadienio, gegužės 22 d. 17 val.

Susitikimai su aktoriais bei kūrėjais vyks renginio šeštadienį ir sekmadienį.

Viso savaitgalio programą galima rasti ČIA.

Kaune prasidės didysis „Santakos“ savaitgalis

Gegužės 21 d. (šeštadienį)

12 val. Pilies prieigose Kauno lėlių teatro spektaklis „Paprastasis Bobas“.

Į Kauną atvyksta be galo gražus, poetiškas, nekaltas ir švelnus šou be žodžių. Spektaklio scena yra kuriama čia ir dabar – iš lagaminų, skėčio ir lietpalčio. Jūs būsite pakviesti į sceną padėti Bobui atlikti nesudėtingas užduotis. Šou lydės originali muzika ir garso efektai, kuriuos paslaptingai reguliuoja antrasis veikėjas, kuris kartais per radijo signalą stebuklingai valdo ir patį Bobą (amžius nuo 5 m., trukmė – 30 min.)

18 – 22 val. ir 23:30 – 01 val. Santakos parkas

„Kodėl mums taip kartu, kai mes kartu?“, klaus Monique, Justinas Jarutis primins apie artėjantį rugpjūtį, o „Saulės kliošas“ kvies paskambinti, jei liūdna. Visi šie atlikėjai – pagrindinėje Santakos parko muzikos scenoje.

22 – 23 val. Santakos parkas

Laukiamiausias vakaro įvykis – antrasis „Šiuolaikinės Kauno mito trilogijos“ renginys „Santaka“. Nemuno ir Neries glėbyje – Kauno santakoje – kviečiame žiūrovus išspręsti vidines prieštaras ir švęsti vienybę. Kauniečiams ir miesto svečiams ruošiamas niekada iki šiol Lietuvoje nematytas spektaklis ant vandens, kurio scenografijoje banguos laivai, unikalų reginį užtikrins upes animuojančios projekcijos, o į sapną nugrimzti padės gyvai orkestro atliekama muzika.

22:00 val., Nemuno ir Neries santakoje akrobatų ir muzikos žvaigždžių kuriama misterija ant vandens – nemokama bei prieinama be bilietų ar išankstinės registracijos. Svarbu tik pasirūpinti tinkama apranga – renginys vyks lauke, tad organizatoriai pataria rūbus rinktis pagal būsimą temperatūrą ir oro sąlygas. Renginys vyks ir esant prastoms oro sąlygoms – scenografija bei pasirodymai sukurti atsižvelgiant ir į lietaus galimybę. Nespėję sudalyvauti renginyje, pasirodymo įrašą galės pamatyti „Kaunas 2022“ youtube kanale.

Gegužės 22 d. (sekmadienį)

16:00 – 20:00 val. Rotušės aikštė

Upė nutekėjo, siautulinga naktis praėjo. Norisi dar kartą pajausti vakarykštę emociją? Sekmadienio programoje – trys puikios lietuvių grupės, pripūsiančios pozityvo ateinančiai savaitei ir ne tik.

15:50 – 16:50 – Kedrostuburas

17:50 – 19:00 – Ministry of Echology

20:00 – 21:00 – Arklio galia

22 – 23 val. Santakos parkas

„Kaunas 2022“ organizatoriai paruošė ir daugiau staigmenų. Savaitgalio metu Kaune pėdsakus paliks miesto simbolis – Mitinis Kauno Žvėris. Jis kauniečius ir miesto svečius pakvies į specialų miesto žaidimą, kuris prasidės „Santakos“ infocentruose (Laisvės al. 36, info palapinėse: Rotušės a. ir Pilies prieigose) atsiėmus Žvėries kaukę. Išnagrinėję žemėlapį ir renginių sąrašą, žaidėjai turės laiku atvykti į renginius ir rinkti lipdukus bei klijuoti juos ant kaukės – kuo daugiau lipdukų žaidėjai surinks, tuo smagesnė dovana jų lauks. Daugiau apie žaidimą skaitykite čia.

Daugiau informacijos ir pilną „Santakos“ savaitgalio renginių programą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją