Gegužės pradžioje galerijoje surengtas vienas didžiausių labdaringų šiuolaikinio meno ir dizaino aukcionų „Stand with Ukraine“. Jame nupirkta daugiau nei pusė kūrinių ir organizacijai „Stiprūs kartu“ paaukota virš 40 tūkstančių eurų. Organizatoriai džiaugiasi tokiu aktyvumu ir artimiausiomis savaitėmis kviečia apsilankyti galerijoje Vilniaus g. 39, Vilniuje bei įsigyti kūrinius žemesnėmis kainomis ir paremti „Stiprūs Kartu“ .

Renginio vedėjai, „Stiprūs Kartu“ vadovas Edmundas Jakilaitis ir menotyrininkė Gustė Skužinskaitė, aukciono metu pristatė daugiau kaip 70 įvairiausių šiuolaikinio meno ir dizaino darbų, tarp jų – ir Ukrainos menininkų: Vilniaus dailės akademijos studento Antono Pedoso bei ukrainiečių menininko Mykola Ridnyi kūrinius.

Savo kūrinius pasiūlė gausus būrys šiuolaikinio meno atstovų – daugiau nei 30 žymių menininkų ir dizainerių, tarp kurių – garsūs meno pasaulio vardai: Svajonė ir Paulius Stanikai, Deimantas Narkevičius, Žilvinas Kempinas, Robertas Narkus, Johno Guggenheimo memorialinio fondo stipendijos laureatė Keren Cytter ir daugybė kitų ryškių Lietuvos bei užsienio kūrėjų.

Vienas aukciono dalyvių Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus direktorius Arūnas Gelūnas: „Siekdami paremti Ukrainą ir papildyti muziejaus rinkinius profesionaliu ir aktualiu šiuolaikiniu menu, įsigijome Vytauto Viržbicko „Skamba kaip okupacija“. Šios svarbios šalies meno institucijos vadovas taip pat pažymėjo, jog iš „Vartų“ galerijos kūrinius įsigyja dėl nuoseklaus ir labai profesionalaus darbo.

2021 metais galerija „Vartai“ minėjo savo trisdešimties metų veiklos jubiliejų, tačiau dėl besitęsiančios pandemijos ir Rusijos sukelto karo, šventės planų buvo atsisakyta – šiuo metu dėmesys telkiamas pagalbai Ukrainai. Šis meno aukcionas – įžanga į vasarą organizuojamą galerijos projektą „Vartai Ukrainos menui“, kurio metu galerija pavirs menininkų studijomis ir kultūros erdve Ukrainos žmonėms, prieglobstį randantiems Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją