O. Tokarczuk, laikoma talentingiausia savo kartos lenkų rašytoja, tai pareiškė kalbėdama Tarptautiniame rašytojų festivalyje Jeruzalėje.

„Lenkai, kaip ir ukrainiečiai, jaučia, kad Rusija kelia grėsmę laisvajam pasauliui“, – sakė O. Tokarczuk ir pridūrė, kad Lenkijos vyriausybė daugelį metų kalbėjo apie Rusijos agresijos keliamą pavojų.

Ukrainos vakarinė kaimynė Lenkija nuo vasario galo, kai rusų pajėgos užpuolė Ukrainą, priėmė per 3 mln. ukrainiečių karo pabėgėlių. Varšuva aktyviai ragina griežtinti sankcijas Rusijai.

„Niekas negalėjo įsivaizduoti, kad šis karas bus toks žiaurus, toks anachroniškas. Šis karas primena siaubingus Antrojo pasaulinio karo vaizdus“, – sakė O. Tokarczuk.

O. Tokarczuk Nobelio literatūros premiją pelnė 2018 metais už 900 puslapių romaną „Jokūbo knygos“ (Księgi Jakubowe), pasakojantį apie XVIII amžiuje Lenkijoje gyvavusi mažai žinomą žydų frankizmo judėjimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją