Dr. Andrew Crane vadovaujamas choras per beveik 40 savo gyvavimo metų yra koncertavęs 27 pasaulio šalyse, atlikęs programas su tokiais meistrais kaip chorinės muzikos kompozitorius Eric Whitacre ir Brodvėjaus legenda Brian Stokes Mitchell, laimėjęs nesuskaičiuojamą daugybę apdovanojimų tarptautiniuose chorų konkursuose.

Specialiai koncertiniam turui Baltijos šalyse choras į savo programą įtraukė ir mūsų kraštų kompozitorių Donato Zakaro, Vaclovo Augustino, Eriks Ešenvalds, Cyrilus Kreek muzikos. Į Lietuvą kolektyvas atvyksta ne tik koncertuoti, bet ir dalyvauti šį savaitgalį Klaipėdoje vykstančiame 22-ajame tarptautiniame Stasio Šimkaus chorų konkurse.

JAV profesorė emeritė, chorinės muzikos ekspertė Edith A. Copley sako, kad „Brigham Young University Singers“ choras „palieka neišdildomą įspūdį – jų meistriškai derantis garsas, ryški dikcija, ekspresyvios frazuotės, nepriekaištinga intonacija atskleidžia kiekvieną choro atliekamą kūrinį. Dr. Crane yra ypatingo lygio dirigentas, kurio mostas išlaisvina dainininkų balsus ir čia pat kuria muziką.“
Kolektyvas įkurtas JAV Jutos valstijos, Provo miesto Brigham Young universiteto Muzikos departamento iniciatyva. Chore dainuoja 40 Brigham Young universiteto studentų.

„Brigham Young University Singers“ Vilniuje priims ir scena dalinsis Valerijos Skapienės diriguojamas mišrus choras „Sonoros“, švenčiantis penkerių metų jubiliejų ir šį rudenį apdovanotas „Aukso paukšte“ kaip geriausias naujai susikūręs mėgėjų meno kolektyvas Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją