Susitikimo dalyviai pasidalijo informacija apie šalių taikomas priemonės Ukrainai remti ir sankcijas Rusijai kultūros srityje. Lietuva kartu su Lenkija aktyviai siekia blokuoti bei izoliuoti Rusiją tarptautiniuose forumuose ir organizacijose, pačios teikia ir skatina kitas šalis teikti paramą Ukrainai kultūros srityje.

V. Gasparavičius ir D. Urbanavičienė informavo apie Lietuvoje inicijuojamus bendrus su Ukrainos menininkais kūrybinius projektus, skiriamas stipendijas šios šalies kultūros ir meno darbuotojams, jų įdarbinimo galimybes, Lietuvos kultūros ir meno įstaigų atvirumą visiems ukrainiečių pabėgėliams, paramą perduodant Ukrainai televizijos siųstuvus ir techninę pagalbą jos muziejams. J. Sellinas pažymėjo, kad panašios paramos priemonės taikomos ir Lenkijoje.

Lietuvos atstovai taip pat informavo apie sėkmingas Charkivo nacionalinio operos ir baleto teatro gastroles Lietuvoje ir pasiūlė Lenkijai sudaryti sąlygas šio teatro gastrolėms savo šalyje.

Susitikime pasikeista informacija apie inicijuojamą Ukrainos nacionalinę e. paveldo iniciatyvą. Ji gegužės 12 d bus aptarta trišaliame Ukrainos, Lenkijos ir Lietuvos atstovų susitikime ,,Liublino trikampio“ formatu Varšuvoje.

Kultūros viceministrai V. Gasparavičius ir D. Urbanavičienė Varšuvoje taip pat susitiko su čia gyvenančiu ir kuriančiu dailininku Stasiu Eidrigevičiumi. Susitikime aptarta būsimojo Stasio Eidrigevičiaus menų centro Panevėžyje koncepcija, veikla, perspektyvos. Šį centrą planuojama atidaryti kitų metų vasarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją