Aktorei patinka ir jos partnerės scenoje - popžvaigždė Mel B. iš merginų grupės "Spice Girls" bei garsi britų aktorė Rhona Cameron.

"Mūsų trijulė nuostabiai sutaria. Geri santykiai tarp mūsų labai svarbūs scenoje, nes spektaklis pagrįstas trijų moterų monologais", - pasakojo Ingeborga.

Amerikietės dramaturgės, poetės ir feminizmo aktyvistės Eve Ensler spektaklis "Vaginos monologai" per pastaruosius metus išpopuliarėjo daugelyje šalių, kuriose vertinamas teatras.

"Vaginos monologų" britiškąjį variantą iki šiol vaidino 28 aktorės. Tarp jų buvo daug pramogų pasaulio žvaigždžių: supermodeliai Jerry Hall, Caprice ir Sophie Dahl, dainininkės Lisa Stansfield ir Dannii Minogue, aktorės Elizabeth McGovern ir Jean Baptiste.

Greitai I.Dapkūnaitę ir jos partneres pakeis nauja trijulė, tarp kurių bus ir juodaodė manekenė Naomi Campbell.

"Vaginos monologuose" vaidinančioms aktorėms spektaklio prodiuseriai pateikia intensyvų darbo tvarkaraštį.

"Iki premjeros kartu su Mel B. ir R. Cameron mes repetavome tik pusantros dienos, - prisipažino I.Dapkūnaitė.- Prieš tai savaitę kiekviena galėjome gilintis į savo tekstus".

Aktorės nuomone spektaklio sėkmę lėmė jo universalumas.

"Vaginos monologai" patinka abiejų lyčių žmonėms, įvairiausių rasių, religinių įsitikinimų ir seksualinių pažiūrų atstovams.

"Spektaklyje atvirai kalbama apie daugeliui žmonių aktualias problemas, - pasakojo I.Dapkūnaitė.- Šie monologai yra autentiški E.Ensler užrašyti moterų teiginiai".

Vienas I.Dapkūnaitės skaitomų monologų - koncentracijos stovyklose išprievartautų Bosnijos merginų ir moterų išpažintys.

Rimtos temos šiame spektaklyje meistriškai supinamos su komiškais pasišaipymais iš seksualinių prietarų.

Didžiojoje Britanijoje šio spektaklio rengėjai didelę dalį už bilietus surinktų lėšų skiria labdaros organizacijoms, besirūpinančioms fizinę ir seksualinę prievartą patyrusiomis moterimis.