Konstantinas Sova – profesionalus fotografas, Kijevo fotografijos mokyklos (KFM) įkūrėjas ir direktorius, tarptautinio fotografijos apdovanojimo „Auksinė kamera“ ir „Black and White Mood Ukrainian Photo Contest“ organizatorius.

Prasidėjus plataus masto karui Ukrainoje, Kijevo fotografijos mokykla buvo priversta užsidaryti. Konstantinas kartu su kolegomis ir KFM absolventais kovoja už Ukrainos išvadavimą nuo Rusijos invazijos. Šių drąsių žmonių dėka pasaulis išvydo tiesą apie Bučą, Irpiną, Gostomelį, Borodjanką, Makarivą ir kitus sugriautus Ukrainos miestus bei kaimus.

„Ukrainiečiai – stipri, laisvę mylinti, šviesi ir graži tauta! Norime, kad tai pamatytų ir visas pasaulis, todėl nusprendėme surengti Konstantino Sovos nuotraukų parodą „Mes – stiprūs! /Ми - сильні!“, kurioje eksponuojami patriotiniai ukrainiečių portretai.

Idėja sukurti portretų seriją su „vyšyvankomis“ gimė iš šimtmečių senumo Ukrainos tradicijos. Ukrainoje „vyšyvankos“ nuo seno buvo drabužis, išsaugantis šeimos atminimą ir tautos genetinį kodą. Ukrainietiškos „vyšyvankos“ – ne tik gražus dalykas. Tai energetiškai stiprus amuletas, ypač, jei rūbas siuvinėtas rankomis.

Ukrainiečių – suaugusiųjų ir vaikų, apsirengusių „vyšyvankomis“ – portretai demonstruoja Ukrainos žmonių dvasios stiprybę, jėgą, kurią šiuolaikiniai ukrainiečiai paveldėjo iš savo protėvių. Šiandien ši jėga suvienijo visą Ukrainos tautą ir padeda ukrainiečiams kovoti prieš Rusijos agresorių.
Štai kodėl ukrainiečiai yra stiprūs!“, – sako parodos organizatoriai.

Parodos atidarymas vyks gegužės 7 d. 14 val. „Užupio“ kavinės terasoje (Užupio g. 2, Vilniuje). Paroda veiks iki 2022 m. rugsėjo 30 d. Parodos organizatorius – fotografų klubas „Fotokablys“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją