S. Eidrigevičius sako, kad į jį kreipėsi Tokijuje esanti „Art Front“ galerija, su kuria dailininkas bendradarbiauja jau bemaž keturis dešimtmečius, su prašymu parašyti, kaip jis jaučiasi pasaulį užklupus COVID-19 pandemijai. Vėliau menininkas pakviestas virtualiai pasisakyti šios galerijos organizuotame forume, o po to jos direktorius Fram Kitagava dailininką pakvietė dalyvauti Setouchi meno trienalėje.

1994 m. „Art Front“ galerija Tokijuje pastatė lietuvio sukurtą metalinę skulptūrą, vėliau jis 1997, 2000 ir 2009 m. dalyvavo Etchigo Tsumari trienalėje.

Dailininkas džiaugiasi, kad japonai pagal jo eskizus skulptūras pagamino greitai ir sėkmingai, tad S. Eidrigevičius laukia, kada pats galės Japonijoje išvysti savo kūrinius. Setouchi meno trienalė tęsis iki lapkričio, po to joje eksponuojami darbai arba liks savo vietose, arba bus perkelti kitur.

Trienalės atidaryme dalyvavęs Lietuvos ambasados Japonijoje ​​laikinasis reikalų patikėtinis Algimantas Misevičius su šio meno renginio organizatoriais aptarė mūsų šalies menininkų galimybes dalyvauti šiame festivalyje Japonijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją