Iki balandžio 23-iosios dar galite apsilankyti parodoje „#Ukraina“, kuri vyksta VDA parodų salių „Titanikas“ II aukšte. Čia galite ne tik pamatyti skirtingiems meno žanrams atstovaujančių ir įvairioms kartoms priklausančių Lietuvos menininkų darbus, kurie atsirado kremliaus kariaunai užpuolus Ukrainą, bet ir darbų iš šios karo niokojamos šalies, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Vos prieš kelias dienas parodos ekspoziciją papildė ir šeši unikalūs darbai, kuriuos sukūrė garsi Ukrainos menininkė Marija Primačenko (1909-1997) bei jos sūnus Fedor (1941-2008) su anūkais Petro (g. 1966) ir Ivan (g. 1969). Deja, pasaulį apskriejo žinia, kad dalis pačios Marijos Primačenko darbų buvo sunaikinti paskutinėmis šių metų vasario dienomis, rusų okupantams sudeginus istorijos ir kraštotyros muziejų Ivankove, Kijevo srityje. Laimei, šio muziejaus darbuotojų pastangomis dalį menininkės kūrybos pavyko išgelbėti.

Vilniaus dailės akademijos bendruomenė džiaugiasi galėdama pristatyti bent mažytę šios menininkės bei jos artimųjų kūrybos dalį Lietuvoje ir kviečia apsilankyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją