Pirmuosius kamerinius klasikinės muzikos koncertus surengęs dar 1995-aisiais, šiandien Kristupo vasaros festivalis trina ribas tarp muzikos žanrų, stilių ir kviečia patirti jų sintezės grožį. Nauji skambesiai ir formatai dovanoja patirtis, praplečiančias požiūrį į profesionaliąją muziką. Tad siekta, kad naujas ženklas atspindėtų šį virsmą bei festivalio dinamiškumą. Poslinkis iš Petro Repšio sukurtos paukštės į abstraktesnį simbolį „daugiau“ praplečia prasmių lauką ir atveria neišsemiamas galimybes kūrybai bei naujiems festivalio naratyvams.

Kristupo festivalio simbolis

Tai pajus Kristupo vasaros festivalio lankytojai: nuo liepos 11 iki rugsėjo 20 d. greta jau itin pamėgtų ir gausiai lankomų ciklų „Kristupo piknikai“ bei „Sakralinės muzikos valandos“ renginių, lauks įspūdingos pažintys su superžvaigždėmis, kylančiais talentais, kelios stambios premjeros ir VIP patirtis akluose pasimatymuose…

Festivalio programoje atsispindi ir šiandieninės aktualijos per ją apjungiančią laisvės temą. Kaip sako J. Murauskienė: „Šiandien, kaip niekada aiškiai matome, kokia laisvė brangi net mažiausiuose pasirinkimuose. Taigi, pristatysime grupę, išdrįsusią nesitaikstyti su mačizmo apraiškomis kolektyve. Įspūdingą šokio spektaklį, kurio pagrindinė veikėja – akinanti, fatališka moteris, įsitikinusi savo laisve ir sprendimais. Kūrinį, užburiantį savo grožiu bei garsovaizdžiais, nukeliančiais į Ispaniją, nors kompozitorius jį rašė Paryžiuje karo išvakarėse. Visus pakviesime bendrai meditacijai ir maldai už Ukrainą unikalioje erdvėje“.

Tai – tik kelios naujienos iš šių metų programos, kurią organizatoriai pristatys balandžio 28 d.

Apie Kristupo vasaros festivalį

Kristupas – tai vedinys iš vardo Kristoforas. Šv. Kristoforas – keliautojų ir Vilniaus miesto globėjas. Štai kodėl jau pavadinime užkoduota Kristupo vasaros festivalio esmė – plati (tiek geografine, tiek žanrų, stilių prasme) muzikinė panorama bei priklausymas Vilniui.

Nuo pirmųjų savo gyvavimo dienų 1995-aisiais, festivalis siekia atverti sostinės erdves bei pristatyti muziką, sukurtą įvairiausiuose pasaulio kraštuose, įsišaknijusią skirtingose kultūrose, kylančią iš unikalios patirties. Todėl kasmet, liepą–rugpjūtį vykstančiuose renginiuose, klasikinės tradicijos sutinka naujoves, jauni talentai – patirtį, lokalumas – tarptautiškumą. Šios sankirtos formuoja muzikos erdvę draugišką žinovui, mėgėjui, smalsiam ieškotojui.

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos kultūros ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją