Muziejuje bus įrengta moderni ekspozicija su autentiškais žydų istorijos ir kultūros eksponatais, aprėpianti svarbius įvykius ir reiškinius, formavusius Lietuvos žydų kultūrą, tapatybę ir kasdienį gyvenimą. Lankytojai turės galimybę susipažinti su judaizmo religija, gyvenimu štetle ir skirtingais istoriniais kontekstais. Ekspozicijose bus pristatoma žydų kūryba ir pasaulietinė kultūra, kuri apims, literatūrą, dailę, muziką ir teatrą. Lankytojai taip pat turės galimybę išgirsti Lietuvos žydų pasakojimų apie jų santykį su gimtine, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Balandžio 21 d. 15 val. muziejus kviečia dalyvauti pirmoje nuotolinėje paskaitoje „Rafaelis Chvolesas: Vilniaus įspaudas“, pristatančioje būsimojo muziejaus ekspozicijos dalį skirtą šio dailininko kūrybai. Paskaitą skaitys menotyrininkė Ieva Šadzevičienė, kuruojanti būsimą Rafaelio Chvoleso ekspoziciją. Renginio metu bus pristatytas dailininko kūrybinis palikimas, aptarti reikšmingiausi kūriniai, pristatyta R. Chvoleso muziejaus ekspozicinės erdvės koncepcija.

Rafaelis Chvolesas (1913-2002) – vilnietis dailininkas, nutapęs pokario Vilniaus senamiesčio metraštį. Išgyvenęs Antrąjį pasaulinį karą, sugrįžo į Vilnių, tačiau nepritapęs sovietinės cenzūros kontroliuojamame meno pasaulyje, galiausiai pasitraukė į Vakarus: gyveno Varšuvoje, vėliau Paryžiuje. Daugiausia kūrinių skyrė Vilniui – savo gimtajam miestui. Dailininko kūrybinį palikimą Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejui perdavė R. Chvoleso sūnūs – Milij ir Alexanderis Chwolesai.

Balandžio 21 d. 15 val. susidomėję kviečiami jungtis į pirmąją paskaitą Zoom platformoje. Prisijungimai pasiekiami muziejaus svetainėje čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją