2022 m. balandžio 23 d., 18 val. Vilniaus Rotušėje kompozitorius minės savo asmeninį jubiliejų bei kūrybinės veiklos 30-metį. Ta proga rengiamas autorinis koncertas „Einu keliu“, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Jubiliatas šį kūrybinį vakarą įvardija kaip „autorinį chorinės muzikos performansą“. Koncerto programoje – pasaulinį pripažinimą pelnę ir ne vienos prestižinės pasaulio natų leidyklos išleisti kūriniai – „Laudate Dominum“, „O Quam tristis“, „Vox populi“. Šie opusai įtraukti į privalomas chorinių konkursų programas, o chorai „Psalmos“, „Jauna muzika“, „Brevis“, „Bel Canto“, choras „Vilnius“, pasirinkę atlikti šiuos kūrinius tarptautiniuose konkursuose, pelnė prizines vietas.

Skambės ištraukos iš G. Svilainio autorinių stambios formos veikalų, tokių kaip kantata „Piligrimas“ ir oratorija „Metų ratu“. Programoje – ir išplėtotos lietuvių liaudies dainos chorui a cappella bei įvairaus žanro autorinės kompozicijos.

Koncerte dalyvauja gausus būrys atlikėjų bei dirigentų: valstybinis choras „Vilnius“, solistai Aušra Kiuraitė Svilainienė (sopranas) ir Rafailas Karpis (tenoras), choro „Jauna muzika“ meno vadovas ir dirigentas prof. Vaclovas Augustinas, Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ vyr. dirigentas ir choro „Bel canto“ meno vadovas bei dirigentas dr. Egidijus Kaveckas, LMTA Chorinio dirigavimo katedros vedėjas ir choro „Brevis“ meno vadovas ir dirigentas Gintautas Venislovas, valstybinio choro „Vilnius“ meno vadovas ir dirigentas prof. Artūru Dambrauskas.

Įėjimas į renginį nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją