Policija atvyko į Maskvos kultūros centrą „DK Rassvet“, kad nutrauktų koncertą. Pareigūnai atėjo į sceną, atsistojo šalia A. Lubimovo, kai jis grojo pianinu, ir liepė jam sustoti. Tačiau A. Lubimovas, grojęs paskutinius F. Schuberto „Impromptu No.2 Op.90“ taktus, nepaisė jų norų ir grojo toliau – tai savo telefonais užfiksavo renginį stebėję žiūrovai, rašo Classicfm.com.

Skambant paskutiniams akordams, 77 metų pianistą sutiko garsūs šūksniai ir gausios ovacijos iš minios, kuri liko sėdėti, kai policija bandė juos išvesti prieš muzikantui baigiant pasirodymą.

Buvo paskelbta, kad į koncerto vietą pareigūnai neva buvo iškviesti po anoniminio pranešimo apie grasinimą susprogdinti. Tačiau neoficialūs pranešimai rodo, kad koncerto programa galėjo būti tikroji priežastis, dėl kurios pareigūnai atvyko nutraukti pasirodymą.

A. Lubimovas yra geras draugas ukrainiečių kompozitoriaus V. Silvestrovo, kuris neseniai tapo pabėgėliu, po Rusijos invazijos į Ukrainą pasitraukęs į Berlyną.

Prasidėjus karui V. Silvestrovo muzika nuaidėjo visame pasaulyje, ypač jo kompozicija „Malda už Ukrainą“ – ji tapo solidarumo simboliu ir yra atliekama daugelio tarptautiniu mastu žinomų orkestrų ir chorų. Šis kūrinys praėjusį mėnesį buvo vienas svarbiausių „Metropolitan Opera“ koncerte, skirtame palaikyti Ukrainai.

Per savo muzikinę karjerą V. Silvestrovo muzika buvo vis periodiškai uždraudžiama: dar buvusioje Sovietų sąjungoje ji buvo vertinama kaip „pernelyg moderni“. Kompozitorius taip pat išdrįso parodyti savo poziciją prieš buvusią komunistinę valstybę, kai išėjo iš kompozitorių susirinkimo protestuodamas prieš Sovietų sąjungos invaziją į Čekoslovakiją septintojo dešimtmečio pabaigoje.

Po įvykio Maskvos kultūros centre, socialinėje žiniasklaidoje atsirado svarstymų, kad policijos pareigūnai atvyko dėl to, kad apie atliekamą programą informaciją jiems pranešė vienas iš žiūrovų. Kas nutiko koncerte po to, kai žiūrovai išjungė kameras, kol kas nežinoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją