Apdovanojimas Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro ir Kauno valstybinio muzikinio teatro dirigentui, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesoriui J. Geniušui skirtas už nuopelnus Lietuvos muzikos scenai, už plačią ir daugiasluoksnę kūrybinę veiklą ir už svarų indėlį ugdant jaunuosius Lietuvos muzikus.

„Džiaugiuosi galėdamas įteikti garbingiausią Kultūros ministerijos apdovanojimą dirigentui Juliui Geniušui, kuris iš tiesų daug metų neša savo šviesą ir tiki. Tiki ne tik ta šviesa, bet ir apskritai geresniu, gražesniu pasauliu, kurį pats taip pat nuosekliai kuria ir kaip muzikas, ir kaip pedagogas. Gerbiamas dirigente, nuoširdžiai dėkoju Jums už tai, kad mūsų muzikos scena yra tokia brandi, tokia daugiasluoksnė, kad joje talentai kuria stebuklus, o tie stebuklai paliečia kiekvieną klausytoją. Tai – didžiulis jūsų nuopelnas“, – kalbėjo kultūros ministras.

Per savo kūrybinę veiklą J. Geniušas dirigavo per 2800 spektaklių Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, „Vilnius City Operoje“ (su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru), Lietuvių operoje Čikagoje. Dalyvavo 58 premjeriniuose pastatymuose. Dirigento repertuare – 56 operų, operečių, miuziklų, baletų pavadinimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją