Kaip informuoja LNDT, minėtą pjesę T.Dorstas parašė drauge su žmona bei bendražyge Ursula Ehlerir.

Pjesėje "Aš, Fojerbachas" atskleidžiama kova tarp išorės ir turinio, tarp formos ir esmės. "Šiame konflikte dalyvaus teatras, kaip tam tikras organizmas, kaip tarpininkas, reaguojantis į aktorių proveržius", - pranešime cituojamas V.Masalskis.

Kalbėdamas apie būsimą spektaklį, režisierius teigė, jog T.Dorsto "Fojerbachas" jam patiko, kadangi čia "akivaizdžios formalistinio, bedvasio teatro bei gniuždančios laikmečio problemos".

Rašytojas, režisierius ir vertėjas T.Dorstas laikomas vienu reikšmingiausių pokario metų vokiečių dramaturgų ir minimas greta Heinerio Mullerio. Studijuodamas Miunchene lankė studentų marionečių teatro studiją, kuriai parašė pirmąsias savo pjeses lėlių teatrui. Netrukus T.Dorstas pradėjo kurti pjeses dramos teatrui. 1972 metais T.Dorstas pradėjo kurti kartu su U.Ehler, vėliau tapusia jo žmona.

Nuo 1992 iki 2002 metų T.Dorstas kartu su U.Ehler ir Manfredu Beilharzu vadovavo garsiam naujosios dramaturgijos festivaliui "Bonos bienalė".

Garsiausios T.Dorsto pjesės - "Posūkis", "Didysis išplūdimas prie miesto sienos", "Toleris, vienos Vokietijos revoliucijos scenos", "Ledynmetis", "Merlinas, arba Nusiaubta šalis", "Aš, Fejerbachas", "Korbes" ir "Ponas Paulis".

T.Dorsto pjesę "Merlinas" anksčiau yra režisavęs Gintaras Varnas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją