Lietuvos kino centro direktorius Laimonas Ubavičius prieš premjerą Vilniuje prisiminė, kad kai su Laurynu Bareiša dalyvavo festivalyje Venecijoje, šis prieš peržiūrą paprašė sakyti, jei bus labai blogai. Visgi, akivaizdu, išėjo kitaip. „Noriu palinkėti sklandaus kelio Lietuvos kino teatruose, pavergti žiūrovų širdis“, – kalbėjo L. Ubavičius.

Filmo prodiuserė Valentina Remeikaitė sakė, kad nors daug kas atrodo beprasmiška dabar, bet šiandien neturėtume taip manyti. „Noriu padėkoti daug žmonių, kurie prisidėjo prie įgyvendinimo. Gal premjera santūresnė, ne tokia džiugi, bet kviečiu pasižiūrėti į filmą, kaip į gerą prisiminimą, kaip į filmą, kuris atnešė mums didelį apdovanojimą“, – kalbėjo ji.

„Palinkėsiu komandai įsikibti į gražius prisiminimus Karmėlavoje, kurie gal suteiks gerų emocijų, ir žiūrovams pamatyti, už ką tuos apdovanojimus dalina“, – šmaikštavo V. Remeikaitė.

L. Bareiša kalbėjo, kad jam atrodo, kad šį filmą jis kūrė lyg kitokiame pasaulyje. Ir nors tada, galvodamas apie veikėjus, jis galvojo, kad tai yra filmas apie susitaikymą, norėjimą pamiršti, dabar jis galvoja, kad jis yra apie antraplanius veikėjus. Pasak jo, ir dabar, nors kalbant apie įvykius Ukrainoje, irgi esame lyg antrame plane, tačiau jis irgi yra labai svarbus, ir turime neperdegti, neprarasti jėgų. „Galbūt įvykis, kuris apibrėžia mus, įvyko ne mums, taip irgi būna kartais“, – svarstė jis.

Venecijos kino festivalyje lietuvių režisieriaus Lauryno Bareišos debiutinis pilnametražis filmas „Piligrimai“ buvo išrinktas geriausiu konkursinės programos „Horizontai“ filmu.

„Filmas, kuris nesibaigia“, „Universalios temos provincijos miestelyje“, „Daug žadantis debiutas“, – taip režisieriaus Lauryno Bareišos debiutinį ilgo metro filmą „Piligrimai“ pasitiko tarptautinė profesionalų ir sinefilų publika po pasaulinės premjeros.

Filmas pasakoja apie du žmones (aktoriai Giedrius Kiela ir Gabija Bargailaitė), važiuojančius aplankyti Karmėlavos – miestelio, kuriame buvo nužudytas jų artimasis.

„Piligrimai“ – istorija apie žmogišką gedėjimą, gyvulišką keršto troškimą ir nujaučiamą susitaikymą, vykstanti nedideliame miestelyje Lietuvoje, bet galinti nutikti bet kur. „Piligrimystė – globali koncepcija“, – dar iki premjeros vykusio interviu tarptautinei žiniasklaidai metu kalbėjo L. Bareiša.

Lietuvoje šį filmą iki šiol buvo galima pamatyti tik specialiai įrengtame kino teatre Karmėlavoje, festivalio „Kino pavasaris“ metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją