Užutrakio dvaro sodyba – tai neoklasicizmo perlas. Ypatinga vieta, kurioje menas atsiskleidžia dar labiau. Dvaro sodyba – pagarba istorijai, puiki erdvė menui. Čia, įspūdingose ekspozicinėse erdvėse, viduje ir lauke, garsūs Lietuvos tapytojai, grafikai, keramikai ir skulptoriai pristato savo darbus. Lietuvoje retai sutinkama steam punk subkultūra įkvepia skulptorius ir keramikus ieškoti naujų išraiškos formų, o tapytojus ir grafikus sodriomis spalvomis dar labiau pabrėžti savo išgyvenimus“, – tarptautinį meno vyksmą pristato Irenos Mikuličiūtės dailės galerija-studija.

Dalyvauja: Irena Mikuličiūtė-Mika (tapyba), Gintautas Vaičys (tapyba), Eva Pohlke (tapyba) Rūta Eidukaitytė (tapyba), Daiva Kairevičiūtė (grafika), Liutauras Griežė (skulptūra) Gustas Jagminas (tapyba), Dormantė Penkinski (keramika) ir Sigitas Straigis (skulptūra), Anatoly Baratynsky (tapyba) ir Natalia Naida-Kapulovska (tapyba).

Steam punk – tai vienas fantastikos žanrų, savotiškas laisvalaikis, antrinio dizaino kryptis, skulptūros žanras ar tiesiog gyvenimo būdas. Steam punk siejama su Viktorijos epocha (19 amžius), tik viskas žaidybiškai perteikiama šiais laikais. Tai savotiška alternatyvi realybė, kur praeitis sutinka šiandieną.

Parodos kuratorė Irena Mikuličiūtė.

Parodos architektas Gintautas Vaičys.

Organizatorius Irenos Mikuličiūtės dailės galerija-studija. Tai – pirmoji privati galerija, 1991 metais įkurta Kaune. Irenos Mikuličiūtės dailės galerija-studija kasmet pristato įvairius autorius didžiausioje vizualiųjų menų renginyje Rytų regione, šiuolaikinėje meno mugėje „ArtVilnius“. Per 30 gyvavimo metų galerija tapo profesionalaus meno kelrode Kaune ir puikiai įsitvirtino Lietuvos meno lauke, savo aktyvią veiklą tęsia iki šiol. Galerija-studija yra Lietuvos meno galerininkų asociacijos (LMGA) narė, jau daugiau kaip 20 metų Kauno mieste organizuoja piešimo akciją iškiliam tarptautiniam džiazo festivaliui „Kaunas jazz ant grindinio“. Pristatė Irenos Mikuličiūtės galerijoje-studijoje Roberto Antinio, Rimvydo Jankausko-Kampo, Raimundo Mikšio-Šniūro, Algirdo Šakalio, Aušros Andziulytės, Andriaus Makarevičiaus, Arvydo Martinaičio, Gintauto Vaičio, Anatoly Baratynsky ir kitų kūrybą.

Partneriai: Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija, Trakų rajono savivaldybė ir Lietuvos dailininkų sąjunga.

Paroda Užutrakio dvaro sodyboje veiks iki liepos 30 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją