„Kaip viskas rutuliojasi, visi faktai tuos pasiūlymus, kurie dabar viešojoje erdvėje sklando, daro tikrai svarstytinus. Artimiausiu metu esame numatę kelti šį klausimą ir patariamajai Profesionaliojo scenos meno tarybai“, – žurnalistams trečiadienį sakė jis.

Pasak ministro, būtina suprasti, kad „vien iškabos ar pavadinimo pakeitimas nieko nelems“, o svarbu, kokia būtų tokio teatro vizija ir turinys, kaip jie derėtų tarpusavyje.

Anot S. Kairio, tai svarstyti reikia svarstyti „pakankamai jautriai“, nes kalbama ne apie Rusijos, o Lietuvos rusų dramos teatrą, kuriame „veikia ir kuria mūsų piliečiai“.

„Turime vertinti visus niuansus, įvertinti visus argumentus, priimti geriausius sprendimus ir tikrai ne iš politinių kabinetų, o dirbant kartu su ekspertais (...). Manau, tikrai yra racijos apie tai diskutuoti, bet nenorėčiau, kad sprendimas būtų padiktuota politinės pusės. Reikia gerbti kultūros įstaigas ir kartu ieškoti sprendimų“, – sakė jis.

Raginimus uždaryti dabartinį Lietuvos rusų dramos teatrą, o vietoje jo steigti naują, visas Lietuvos tautines mažumas kviečiančią įstaigą, išsakė režisierius Gintaras Varnas.

G. Varnas sako šią idėją siūlęs dar prieš kelerius metus ir tampa vėl aktuali stebint Rusijos karo Ukrainoje žiaurumus. Režisierius pabrėžė, kad siūlymas nėra susijęs su dabartinio Rusų dramos teatro veikla ir čia kuriančiais ar dirbančiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją