Organizacija „America`s Test Kitchen“ jau trisdešimt metų užsiima žmonių, norinčių išmokti gaminti maistą, parengimu. Nors ji dirba ir su profesionaliais virtuvės meistrais, šįkart ji parengė knygą vaikams „Receptai jauniesiems šefams“. Pasak E. Baliutavičiūtės, tai yra labai smagi receptų knyga visiems, kurie domisi, kas vyksta virtuvėje. Be to, šioje knygoje galima rasti ne tik receptų, bet ir daug naudingų praktinių patarimų.

Receptai jauniesiems šefams

„Krūva įvairiausių receptų, tinkančių ir pusryčiams, ir priešpriečiams, ir vakarienei, ir saldumynų. Labai modernūs receptai, ką valgo šiuolaikiniai vaikai – nėra kažkokių senoviškų receptų, nėra ir labai sudėtingų receptų“, – pasakojo ji. Gamindami su tėvais šia knyga gali vadovautis jau 7-8 metų vaikai, o vyresni gali gaminti ir savarankiškai.

Linksmoji edukacinės laidos vaikams ir tėvams „Kitsy“ vedėja knygoje „Kitsy enciklopedija vaikams“ atsakys į šimtus įdomiausių klausimų ir klausimėlių apie kosmosą, mūsų Žemę ir žmones. Kas yra Didysis Sprogimas? Kodėl Žemė apvali? Kurio miesto pavadinimas ilgiausias pasaulyje? Koks automobilis greičiausias? O kas būtų, jei... neturėtume kaulų? Arba... jei dingtų uodai?

Kitsy enciklopedija vaikams

E. Baliutavičiūtė sako, kad pirmiausia ši knyga nudžiugins Kitsy fanus, mėgstantiems žiūrėti jos laidas, tačiau ir visiems kitiems ji gali būti puikus atradimas, įrodantis, kad mokytis visai ne nuobodu, o smagu. Šioje knygoje – ne tik daugybė įdomios informacijos, iliustracijų, bet ir eksperimentų, kuriuos galima išmėginti patiems ar kartu su tėveliais.

Ester Dobiášovos, Janos Sedláčkovos ir Janos Sekaninovos knyga „Apie šunis“ – visiems, neabejingiems šunims. Tiems, kurie juos galbūt jau augina, svajoja tai daryti, o galbūt tiesiog domisi ir nori sužinoti kuo daugiau. Knygoje žaismingai pateikta informacija apie šunų veisles, jų priežiūrą, šunų elgesį, pasakojama ir apie ypatingų, išgarsėjusių šunų istorijas ir jų atliktus žygdarbius.

Apie šunis

„Labai smagi knyga, jei tėvai skaitytų vakare vaikams, jie prisikikentų, smagiai praleistų laiką kartu“, – šypsojosi vaikų literatūros ekspertė.

Enciklopedijos „Britannica“ pasaulyje žinomos kaip vienos prestižiškiausių, o dabar yra parengta ir enciklopedija, skirta vaikams „Britanicca vaikų enciklopedija“. Joje ne tik pateikiamos plačios žinios apie pasaulį, bet ir mokslininkų komentarai, kodėl jie tyrinėja pasirinktas sritis, kas juos sudomino, ką jų tyrinėjamas mokslas duoda žmonijai, taip pat svarstoma, kaip jis bus pritaikomas ateityje.

Vaikų enciklopedija Britannica

„Pavyzdžiui, visiems žinomas fizikas Stephenas Hawkingas turėjo tą vežimėlį, kurį praktiškai valdė savo smegenimis. Vaikams duodama pasvarstyti, ar ateityje smegenimis galėsime valdyti viską, ar tai bus įmanoma – tokių minčių pamąstymui ir įkvėpimui: gal jaunieji skaitytojai taps tais mokslininkais, kurie bandys tuos dalykus įgyvendinti“, – kalbėjo E. Baliutavičiūtė.

Pasak jos, namuose turi būti bent viena tokia enciklopedinė knyga, prie kurios vaikas, susidomėjęs kokia nors tema, gali vis sugrįžti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją