Ukrainos kūrėjai galės pretenduoti į 600 eurų mėnesinę stipendiją, skiriamą trijų mėnesių laikotarpiui. Šia finansine parama siekiama palaikyti Ukrainos kultūros ir profesionalaus meno kūrėjų kūrybinę veiklą, skatinti jų bendradarbiavimą su Lietuvos kultūros bendruomene architektūros, bibliotekų, cirko, dailės, dizaino, etninės kultūros ir tautodailės, fotografijos, kino, kultūros paveldo, literatūros, muziejų, muzikos, šokio, tarpdisciplininio meno, teatro srityse. Į stipendijas pretenduoti gali ne tik menininkai, bet ir kiti kultūros darbuotojai – tokie kaip vertėjai, restauratoriai, gidai.

„Girdime ir džiaugiamės, kad Lietuvos kultūros įstaigos jau dabar mezga partnerystes su Ukrainos menininkais ir kultūros darbuotojais, pagal galimybes juos apgyvendina, įdarbina, įtraukia į bendrus projektus. Tačiau šiuo pirminiu etapu labai svarbus ir bendras valstybės dėmesys, koordinuoti veiksmai ir, žinoma, finansinė parama tiems Ukrainos kūrėjams, kurie, nepažeisdami savo šalies įstatymų, pabėgo nuo karo baisumų ir rado prieglobstį Lietuvoje. Suteikime šiems žmonėms ne tik saugų prieglobstį, bet ir galimybę neprarasti įgūdžių savo kūrybinėje veikloje“, – sako kultūros ministras.

Skatinant Ukrainos kūrėjų ir Lietuvos kultūros organizacijų bendradarbiavimą, tikimasi užmegzti kuo daugiau tvarių kūrybinių partnerysčių, kurių nauda abiejų šalių kultūrai būtų jaučiama ir ateityje.

Detalesnę informaciją bei kvietimus teikti paraiškas Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos kino centras skelbs balandžio pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją