Gimtadienio koncertą choras planavo jau seniai, bet, kaip sako patys choristai, švęsti ir linksmintis šiuo metu nelabai norisi. Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, „Sonoros“ pasiekė Ukrainos Mykola Leontovych chorų bendrijos prašymas padėti pasaulyje skleisti ukrainiečių muziką.

Chorinės liaudies dainų aranžuotės, kuriomis pasidalino ukrainiečiai, „Sonoros“ įkvėpė permąstyti savo gimtadienio koncerto repertuarą, o noras nors truputį pagelbėti nuo karo nukentėjusiems žmonėms paskatino koncertą skirti Ukrainai.

Koncerte „5 laiškai Ukrainai“ klausytojų lauks penkios dalys: Karas, Žemė, Žmonės, Meilė ir Viltis. Kiekvieną temą atskleis šiuolaikinių kompozitorių chorinės muzikos kūriniai. Choras dainuos apie karo siaubą, apie prisirišimą prie savo žemės, apie meilę, kuri skleidžiasi net virš galvos sprogstant dangui.
Choras „Sonoros“

Choristai dalinsis mintimis, skirtomis nuo karo kenčiančiai Ukrainai, ir žiūrovus kvies ne pirkti bilietą, o palikti piniginę auką. Visos surinktos lėšos bus skirtos Lietuvos Šaulių sąjungos Pelėdų būrio iniciatyvai „Stiprūs kartu“, padedančiai nuo karo bėgantiems ukrainiečiams rasti laikinus namus Lietuvoje, ir fotografės Žanetos Paunksnės projektui „Orlova Kharkiv“, vežančiam tikslines siuntas Charkive esantiems ukrainiečiams.

Prieš kelis mėnesius apdovanotas Lietuvos nacionalinio kultūros centro skiriama „Aukso paukšte“ kaip geriausias naujai susikūręs mėgėjų meno kolektyvas Lietuvoje, choras „Sonoros“ pirmuosius penkerius savo kūrybos metus sėkmingai derina, atrodytų, sunkiai suderinamus dalykus.

Chore dainuoja ir jauni muzikos profesionalai, ir pirmą kartą muzikuoti bandantys įvairiausių profesijų atstovai; jauniausią choristą nuo vyriausio skiria penki dešimtmečiai; choras atlieka ir šiuolaikinės muzikos premjeras, ir nesudėtingą, kartu su žiūrovais koncertų metų išmokstamą muziką.

Ketvirtadienio koncerte chorui „Sonoros“ diriguos jo meno vadovė Valerija Skapienė, akompanuos choro koncertmeisteris ir chormeisteris Kazimieras Krulikovskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją