Leidykla „Alma Littera“ iš naujo perleido net tris Tony Wolfo knygas, atnaujino jų viršelius. Tai – knygos „Miško pasakos“, „Kaukučiai. Miško pasakos“ ir „Didysis smaragdas. Robinzono sugrįžimas“.

Miško pasakos

„Galbūt daugelis skaitytojų, prieš dvidešimt, dešimt metų skaičiusių šias knygas prisimena senuosius viršelius, o dabar jie pritaikyti prie naujosios estetikos – bet nei iliustracijos, nei istorijos dėl to tikrai nenukentėjo, tikrai bus labai smagu skaityti su vaikais“, – užtikrino E. Baliutavičiūtė.

Pasak jos, šios istorijos mus nukelia ten, kur daug ramiau, šviesiau, ir jas skaitydami galime įsikvėpti tikėjimo, kad ateis į mūsų pasaulį šviesesni laikai.

Miško pasakose netrūksta istorijų su milžinais, nykštukais ir kitais miško gyventojais, kartais jie krečia išdaigas ir šiek tiek veda iš proto, bet viskas visada baigiasi gerai.

Kaukučiai. Miško pasakos

„Man atrodo, tokios knygos šiandien yra be galo svarbios, ypač tokios, į kurias mes ir vaikai galime tiesiog panirti, apžiūrėti kiekvieną smulkmeną, kiekvieną juokingą situaciją, kurią autorius ir tekstu labai talentingai perteikia, bet ypač iliustracijomis“, – sakė E. Baliutavičiūtė.

Tony Wolfo knyga „Didysis smaragdas. Robinzono sugrįžimas“ skirta vaikams nuo 5 metų. Tomas su naujuoju draugu Leo leidžiasi į pavojingą žygį išlaisvinti savo bičiulės Penės, kurią pagrobė plėšikas Atila. Nenaudėliui rūpi tik smaragdai, todėl jis grobia miško gyventojus, kad vergautų jo brangakmenių kasykloje. O Pepis, pramintas Robinzonu, leidžiasi į kvapą gniaužiančią kelionę aplink pasaulį. Vos sugrįžęs namo, apie ją su malonumu pasakoja visiems savo bičiuliams.

Didysis smaragdas. Robinzono sugrįžimas

Šiuolaikinio anglų rašytojo Maiklo Bondo knygoje „Ir vėl meškiukas Pedingtonas“ toliau pasakojama apie meškiuką Pedingtoną iš Gūdžiojo Peru ir jo gyvenimą Braunų šeimoje. Jau žinome, kad šis meškiukas nepaprastas, − kur tik jis pasisuka, prasideda neįtikėtini ir juokingi nuotykiai, bet ir didžiausiai bėdai ištikus, jį gelbsti linksmas būdas ir gera širdis.

Ir vėl meškiukas Pedingtonas

Maiklas Bondas (1926–2017 m.) – britų vaikų rašytojas, kurio sukurtas personažas – meškiukas Pedingtonas – kūrėją išgarsino visame pasaulyje. Knygų serija apie šio nepaprasto meškiuko nuotykius yra tapusi vaikų literatūros klasika ir pagal jas pastatytas ne vienas Holivudo filmas. Pirmoji serijos knyga „Meškiukas vardu Pedingtonas“ pirmą kartą buvo išleista 1958 m.

J. K Rowling „Bardo Bidlio istorijos“ yra burtininkų pasaulio pasakų rinkinys, minimas knygoje „Haris Poteris ir Mirties relikvijos“. Ją sudaro penkios labai skirtingos pasakos. Jų prasmę ir per amžius nueitą kelią smagiai komentuoja pats profesorius Albas Dumbldoras.

Bardo Bidlio istorijos

„Ši knyga orientuota į Hario Poterio fanus – gali skaityti ne tik jie, bet juos ji ypatingai nudžiugins. Knygoje sudėtos penkios pasakos iš burtininkų pasaulio, kurios minimos ir Hario Poterio serijoje, kaip, pavyzdžiui, apie tris brolius, kurie sutiko mirtį“, – pasakojo E. Baliutavičiūtė, pridurdama, kad net ir nesusipažinusiems su Hariu Poteriu šios pasakos kalbės apie labai universalius dalykus ir vertybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją