Kūrybiniai užsiėmimai, pasivaikščiojimai su gidu

Nuo 11.00 val. Valdovų rūmų muziejus kviečia į edukacinius užsiėmimus. Šeimos su vaikais galės pasigaminti spalvingus būgnelius-tambūrinus, juos dekoruoti trispalviais žvangučiais ir nuspalvinti, kad laisvės simbolis rankose įgytų ne tik vėliavos spalvas, bet ir skambesį.

Edukacinėse dirbtuvėse „Su Vyčiu per amžius!“ muziejaus darbuotojai kviečia kurti skirtingų laikotarpių valstybės ženklų derinius. Istoriniai Vyčio atvaizdai, perkelti ant šiuolaikinių medžiagų, atgis mažose vėliavose.

Muziejaus gidų rengiamame pasivaikščiojime „Valdovų rūmai – istorinio valstybingumo ir atgimusios Nepriklausomybės simbolis“ bus galima susipažinti su muziejaus ekspozicijomis, atskleidžiančiomis Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos istoriją ir jos sąsajas su istoriniu valstybingumu. Taip pat sužinosite, kaip ir kodėl, atkūrus Nepriklausomybę, buvo nuspręsta atkurti ir Valdovų rūmus, kokia šio projekto simbolinė reikšmė bei mokslinė, pilietinė, pažintinė ir kultūrinė vertė.

Į kūrybinius užsiėmimus ir ekskursijas reikia registruotis iš anksto.

Ukrainiečiai Valdovų rūmų muziejuje laukiami nemokamai

Valdovų rūmų muziejus maloniai kviečia ukrainiečius, pateikusius Ukrainos pilietybę patvirtinantį dokumentą, nemokamai lankyti muziejaus ekspozicijas ir tarptautinę parodą „Baroko skulptūros mistika: J. G. Pinzelis ir kiti XVIII a. Lvivo meistrai“. Kiekvienam ukrainiečiui įteikiamas lankstinukas su muziejaus istorijos apžvalga ukrainiečių kalba. Rusijos karinę agresiją patiriančios šalies pabėgėliams, o ypač vaikams, kurių trauminiai išgyvenimai bėgant iš namų liks ilgam, muziejus siūlo ir nemokamas ekskursijas, edukacinius užsiėmimus, vasarą planuojama surengti dienos stovyklą. Dėl užsiėmimų vaikams, ekskursijų tereikia parašyti ar paskambinti į muziejų ir sutarti patogų laiką.

„Dėl maskolių invazijos namus palikti priversti ukrainiečiai jau atrado mūsų muziejų ir ateina čia pasisemti dvasios ramybės, daugiau sužinoti apie istoriją ir paveldą: lietuvius ir ukrainiečius sieja ne tik bendra istorija, žymiausios Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų giminės, kova už laisvę, dešimtmetį po Antrojo pasaulinio karo užsitęsęs partizaninis judėjimas prieš okupantus, skaudūs išgyvenimai bei solidarumas sovietiniuose lageriuose, bet ir šiuo metu muziejuje eksponuojama vėlyvojo Baroko skulptūros šedevrų iš Vakarų Ukrainos paroda. Ukrainos muziejininkai, dažnai aukodami ir savo laisvalaikį bei rizikuodami, sovietmečiu gelbėjo skulptūras iš naikintų Romos bei Graikų katalikų bažnyčių. Tad ukrainiečių ryžtas ginti savo žemę nuo agresorių, naikinančių šalies paveldo ir savitumo ženklus, buvo gyvybingas visada, stebuklus jis demonstruoja ir dabar“, – sako Valdovų rūmų muziejaus direktorius dr. Vydas Dolinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją