Gegužės 19 dieną Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje ir gegužės 21 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančiuose koncertuose bus atliekami kūriniai iš skirtingų Vytauto Kernagio gyvenimo etapų taip paminint visą jo kūrybinį ir gyvenimo kelią.

Kiekvieną pasirodymą sudarys trys dalys: akustinė, kabaretinė „Dainos Teatro“ ir Tautos šauklio. Pastarojo V. Kernagio kūrybinio laikotarpio metu gimusios dainos po daugiau nei 30 metų nelauktai vėl tapo itin aktualiomis.

Koncerto metu žymiausias V. Kernagio dainas atliks Andrius Mamontovas, Mantas Jankavičius, Raminta Naujanytė-Bjelle, Giedrė Kilčiauskienė ir choras „Bel Canto“. Pasirodymo metu skambančiai muzikai pritars ir orkestras.

„Vytauto Kernagio indėlis į Lietuvos muziką – milžiniškas. Jis – išskirtinis artistas, svarbus visiems kartu su juo kūrusiems ir vėlesnės kartos atlikėjams. Aš – ne išimtis. Labai džiaugiuosi galimybe atlikti kelis jo kūrinius“, – sakė A. Mamontovas.

Dainininkai koncerto metu skambėsiančius kūrinius interaktyviai atliks kartu su pačiu maestro, kurio balsas vėl suskambės scenoje, o jį dainuojantį bus galima išvysti arenose įrengtuose ekranuose. Visa tai leis nostalgiškiems klausytojų prisiminimams apie maestro vėl atgyti.

Koncerto režisierius – Vytautas Dambrauskas, kompozitorius – Jievaras Jasinskis. Abu koncertus ves maestro dukra Eglė Kernagytė.

„Švęsime gimtadienius iš trijų kūrybinių laikotarpių: pirmasis – pradžia, akustinis ir dainuojamoji poezija, antrasis – teatraliniai pasirodymai su dainos teatru ir kabaretu, trečiasis – nepriklausomybės era ir šventiškos tautos dainos“, – sakė ji.

Koncerto iniciatorius – Vytauto Kernagio Fondas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt