Kaip tapo žinoma, S. Puščenka žuvo kovo 2 dieną mūšyje prieš įsibrovėlius Vasilkovo mieste Kijevo srityje. S. Puščenka yra nusipelnęs Ukrainos meno darbuotojas, daugiau nei 900 paveikslų autorius – peizažų, portretų, natiurmortų.

Pagrindinė jo kūrybos tema susijusi su Ukrainos kazokais. S. Puščenka yra paveikslų serijos „Kazokų kilmei – nėra jokio vertimo“ kūrėjas.

2015-2018 metais sukūrė Ukrainos karių savanorių tapybinių ir grafinių portretų (113 darbų); 106 portretai pateko į 2018 metų balandį išleistą autorinę knygą-albumą „Karo savanorių portretai“.

Tais pačiais metais, gegužės mėnesį, Aukščiausiojoje Radoje buvo pristatyta paroda „Karo savanorių portretai“. 2021 m. kovą Ukrainoje buvo pristatytas unikalus „Frontline Kobzar“ leidimas, kurio autorius ir iniciatorius buvo S. Puščenka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją