Atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu talentingi, darbštūs ir kūrybingi Ukrainos kino kūrėjai buvo priversti sustabdyti visus savo darbus, o vykdyti kino projektai atidėti neribotam laikui, Lietuvos kino centras kviečia Lietuvoje veikiančias kino ir kitas audiovizualines įmones, turinčias laisvų darbo vietų, jas suteikti kino industrijos profesionalams iš šiuo metu karo niokojamos šalies.

Visus turinčius darbų pasiūlymus kino ir televizijos industrijos profesionalams iš Ukrainos LKC kviečia juos registruoti čia. Ši informacija bus perduodama į pradėtą kaupti tarptautinę duomenų bazę, kurioje bus galima rasti laisvus darbo pasiūlymus Ukrainos kino kūrėjams visoje Europoje.

„Pasaulis solidarizuojasi su nuo karo kenčiančiais ukrainiečiams. Ukraina yra demokratinė šalis kone pačioje Europos širdyje ir visai netoli mūsų. Lietuvos ir Ukrainos kūrėjai ne sykį dirbo kartu, o jų darbų rezultatai buvo įvertinti ne tik žiūrovų, bet ir reiklių kino kritikų. Todėl norime prisidėti prie pagalbos kolegoms iš Ukrainos kino industrijos ir tikimės, kad visiems suvienijus savo jėgas pavyks,“ – teigia iniciatyvą pradėjusio Lietuvos kino centro direktorius Laimonas Ubavičius.

Nuo kovo 1 d. Lietuvoje buvo supaprastintos ukrainiečių priėmimo į darbą mūsų šalyje procedūros, taip palengvinant jiems galimybę įsidarbinti. Į Lietuvą atvykus asmenims, neturintiems kelionės dokumento, jiems bus išduotas užsieniečio registracijos pažymėjimas, naudojamas turint Šengeno vizą ar humanitarinę vizą, ar leidimą gyventi, tad ukrainiečiai galės iš karto pradėti dirbti Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją